Sant Cugat té inscrites 450 persones voluntàries

La ciutat celebra el Dia Internacional del Voluntariat amb 'satisfacció'


  • Comparteix:

L'acte ha comptat amb la lectura d'un manifest per part de diverses entitats / Foto: Cugat.cat

L'acte ha comptat amb la lectura d'un manifest per part de diverses entitats / Foto: Cugat.cat

El municipi té inscrites 450 persones a l'Oficina del Voluntariat. Una xifra que ha anat augmentant des del 2011, quan es va crear l'espai per tirar endavant projectes socials al municipi, i que aquest dimarts ha destacat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, en un acte al Cafè Auditori que ha comptat amb una cinquantena d'assistents. La trobada ha servir per commemorar el Dia Internacional del Voluntariat, que té lloc aquest dimecres.

'La situació del voluntariat a la ciutat és molt vital, hi ha molta gent que decideix aportar el seu granet de sorra a diverses iniciatives', ha destacat Fortuny. L'alcaldessa ha qualificat el voluntariat com una veritable 'estructura de país', una 'massa social que fa un món millor', i ha agraït a entitats i associacions la seva tasca.

De fet, a l'acte diversos col·lectius han llegit un manifest en què han destacat el significat del voluntariat i el seu poder de transformació social. 'Mai s'ha d'oblidar que les persones tenen la capacitat de canviar el món', han subrallat. Les entitats encarregades d'entonar el manifest han estat la Fundació Privada Guru, l'Associació Voluntaris de Protecció Civil i la Fundació Privada Amics de la Gent Gran.

La trobada també ha comptat amb la 'youtuber' solidària Noemí Fuster, creadora del canal 'BonDiaMon' sobre projectes de voluntariat, que ha subratllat els avantatges que la comunicació ofereix a les entitats i a les persones que les integren. 'Els voluntaris s'han de visibilitzar, han de donar a conèixer la seva tasca', ha insistit. 'Les associacions s'acostumen a centrar massa en la seva feina i deixen de banda el fet d'explicar-la creient que és una pèrdua de temps, però en realitat comunicar-la suposa avantatges', ha reblat Fuster.

La trobada havia de tenir un aperitiu i un brindis, però Fortuny ha explicat als assistents que ha demanat a l'equipament de no servir-los 'en suport als presos polítics que fan una vaga de fam'.




Carmela Fortuny

Els voluntaris permeten que els molts projectes tinguin més força.

Noemí Fuster

Hi ha entitats petites o familiars amb pocs recursos. Sovint no pensen a invertir en comunicació, que això els permetria tirar endavant els seus projectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.