Sant Cugat i Rubí quedaran connectades per un carril bici

La nova via anirà des de la carretera de Rubí fins a Lluís Companys


Temes relacionats

El ple manté construir un carril bici a la rotonda de l'Hipòdrom (15/oct/18)


  • Comparteix:

La rotonda de l'hipòdrom canviarà en favor de la mobilitat de les bicicletes / Foto: Lluís Llebot

La rotonda de l'hipòdrom canviarà en favor de la mobilitat de les bicicletes / Foto: Lluís Llebot

Els ciclistes disposaran d'un nou carril de 2,5 quilòmetres que unirà Sant Cugat amb Rubí. La nova via, que també podran gaudir els vianants, s'executarà en tres fases, la primera de les quals serà al tram de la rotonda de l'hipòdrom, on s'aprofitarà per pacificar també el pas de vianants. Es tracta d'un projecte redactat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que afectarà el tram de la carretera de Rubí entre el centre comercial i la rotonda de l'hipòdrom, l'espai entre aquesta rotonda i la del Xic i el tram de Rius i Taulet i Lluís Companys, on es connectarà amb el centre de la ciutat i amb l'estació de FGC. En aquest darrer tram ja hi ha una part de l’itinerari executat amb diners de la primera edició dels pressupostos participatius.

Tot plegat forma part de la xarxa Bicivia, un projecte de l'AMB per unir 'de manera ràpida, sostenible i segura' una vintena de municipis metropolitans.

Una nova manera d'anar de Sant Cugat  a Rubí / Foto: Ajuntament
Una nova manera d'anar de Sant Cugat a Rubí / Foto: Ajuntament


Els canvis a la rotonda de l'hipòdrom beneficiaran sobretot ciclistes i vianants, amb un nou carril que passarà pel costat de la carretera de Rubí i que travessarà la rotonda. L'objectiu és garantir la comoditat i seguretat.

La rotonda pròpiament serà una via de pas / Foto: Ajuntament
La rotonda pròpiament serà una via de pas / Foto: Ajuntament


A més, aquesta obra haurà de permetre una millora del trànsit a l'entorn de les rotondes del Xic, de la plaça dels Arreus i de la rotonda de l'hipòdrom. La proposta preveu habilitar dos carrils d'entrada a Sant Cugat (per la carretera de Rubí), dos de sortida (per carrer Vallespí / Ronda Nord), i mantenir els actuals carrils del carrer Cerdanya, que uneixen la plaça del Xic amb la dels Arreus (i connecten, per tant, les carreteres de Rubí i de Vallvidrera amb la Ronda Nord i l'avinguda de la Clota).

Les obres d'aquest tram s'han adjudicat a la companyia Técnicas para la Mejora de la Movilidad per un import de 268.518,78 euros. Els treballs començaran properament. La resta de fases es desenvoluparan durant l'any que ve.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.