20 anys d'amor per la música a Valldoreix

L'escola del territori celebra dues dècades de vida amb 270 alumnes


  • Comparteix:

L'ensenyament musical va arribar a Valldoreix fa 20 anys. Primer com a taller al Casal de Cultura i després constituït com a escola de música a l'edifici Vall d'Or del territori. Dues dècades després, el centre té 270 alumnes i una vintena de professors. Ofereix ensenyament musical tant a nadons com a infants i adults, i té un ventall instrumental que va des del piano i la guitarra a instruments de vent, corda fregada i percussió.

La clau: la proximitat i el compromís amb l'alumnat, tal com destaca el director del centre, Manel Cerdà, que opina que en aquests anys el servei s'ha convertit en un centre de referència, tant al mateix territori com a Sant Cugat.

Destaca, sobretot, que el servei no només es limita a impartir música, sinó que també organitzen tot tipus d'activitats que porten l'art de les muses més enllà de les aules amb iniciatives com les 'orquestrades' i les colònies musicals a l'estiu.

'Aquestes propostes cohesionen molt els alumnes', destaca Miquel Gené, professor de piano del centre, que també considera que la proximitat amb l'alumnat és un de les claus de la recepta de l'èxit. Una qüestió que també corroboren estudiants com l'Ian Pons i el Gerard Codina. L'un porta sis anys al centre i l'altre, onze. 'Hi he conegut gent molt inspiradora i virtuosa', destaca Pons, que hi toca el piano. Codina, que hi toca la guitarra, també subratlla la qualitat docent que hi rep.

Pendents d'ampliar instal·lacions
Amb aquest creixement, els 350 metres quadrats actuals d'espai els han quedat petits. Per això, des de fa uns anys esperen una ampliació del centre que s'ha de concretar als terrenys adjacents, on s'ubica el 'garden' del territori i on actualment l'escola ja hi té dos mòduls prefabricats instal·lats per fer-hi algunes classes.

L'EMD de Valldoreix -de qui depèn el servei- va adquirir els terrenys fa un temps i ara està a l'espera de licitar la construcció del nou edifici, que permetria doblar els metres quadrats actuals del centre i arribar a acollir 350 alumnes.

'També podrem oferir espais de més qualitat i la majoria de aules tindran llum natural', destaca Cerdà, que confia que la nova construcció sigui una realitat ben aviat. També subratlla que amb aquesta ampliació el centre es convertirà en una escola de música mitjana i es seguirà consolidant com 'una escola de referència a Catalunya'.






Manel Cerdà

La tasca docent que s'hi està fent és molt important, l'acceptació de la ciutadania és molt bona i volem que sigui una referència. A través de la fórmula que hem fet servir fins ara: molta proximitat i complicitat amb les famílies.

Miquel Gené

Fem sensibilització musical, ensenyem diversos instruments i a part de tota aquesta formació organitzem activitats en conjunt, que és una part molt important de l'escola.

Alumnat

Per a mi aquesta escola és on he après tot el que sé de piano. / És l'escola que tinc a prop de casa, els professors són molt bons i m'agrada molt la música.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.