Un metge del CAP de Valldoreix rep una beca per investigar la tuberculosi en els infants


  • Comparteix:

El doctor Pérez Porcuna, segon per la dreta / Foto: MútuaTerrassa

El doctor Pérez Porcuna, segon per la dreta / Foto: MútuaTerrassa

Un pediatre del CAP de Valldoreix, Tomàs Pérez Porcuna, ha rebut un dels premis de la 14a edició de les beques de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa 2017. El doctor ha estat reconegut amb una beca de 14.000 euros al millor projecte d'investigació a desenvolupar a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa en l'àmbit de l'atenció primària pel seu projecte 'Investigació sobre nous mètodes de diagnòstic per a la millora del diagnòstic infantil de la infecció i malaltia de la tuberculosi'.

'La tuberculosi en els nens és molt difícil de diagnosticar', ha explicat el doctor. És per aquest motiu que Pérez Porcuna ha procurat desenvolupar una 'metodologia barata' que es pugui portar també als països del tercer món. 'Només es diagnostica un 30% de tuberculosi en infants, als països pobres només és d'un 10%', ha subratllat el metge de família.




T. Pérez Porcuna

La idea és desenvolupar una tècnica fàcil, barata i que permeti millorar el diagnòstic amb aquests nens. Estem en una fase en què pensem que podem diagnosticar als infants en un 90%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.