Un simulador de conducció per entrenar els cotxes autònoms


  • Comparteix:

Els cotxes autònoms, sense conductor, han d'evitar en un futur no gaire llunyà evitar la majoria d'accidents de trànsit, els que es produeixen a causa de l'error humà. Tot i que la seva implementació al trànsit habitual serà progressiva, els investigadors ja entrenen els vehicles autònoms perquè reaccionin en diverses situacions. Una quinzena de persones ha assistit aquest dimecres al taller organitzat pel Living Lab de la Biblioteca de Volpelleres i el Centre de Visió per Computador (CVC) per saber com funcionen aquest tipus de vehicles.

La sessió forma part del cicle ExperimentAI, que cada dimecres apropa a la ciutadania tecnologia i intel·ligència artificial a través dels propis investigadors. Un d'ells, investigador responsable del projecte dels cotxes autònoms al CVC, Antonio López, explica que aquest tipus de simuladors són 'l'única manera' per al desenvolupament dels cotxes autònoms. L'objectiu és que els vehicles sense conductor condueixin igual, com a mínim, que les persones. D'aquesta manera es podran evitar accidents causats per distraccions, per cansament o per haver ingerit alcohol o altres drogues.

De la seva banda, la coordinadora del cicle, que s'allarga fins al febrer, Alexandra Canet, ha posat en valor, precisament, que els assistents puguin veure de primera mà i d'una forma 'lúdica i didàctica' la recerca que es fa a les universitats.

Tot i que als experts en aquest àmbit els costa mullar-se, veuen possible la incorporació dels cotxes autònoms al trànsit habitual en uns 15 o 20 anys. De moment, s'haurà d'avançar en la investigació a través de simuladors que ensenyin a conduir a la màquina.




Antonio López

Sense simuladors és impossible entrenar cotxes autònoms, són absolutament necessaris. Pel que fa a la data per posar-ho en marxa al món real, no crec que ningú ho pugui dir amb precisió.

Alexandra Canet

Fiquem tecnologia dins d'una biblioteca. El Living Lab és un espai dinàmic on la gent pot veure la recerca que es fa a les universitats i, d'una forma lúdica i didàctica poder interactuar amb els investigadors i amb aquesta recerca. Això té molt valor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.