La pròrroga del debat del decret de menjadors desperta diferents expectatives en les famílies

SOS Migdia hi veu un intent de 'guanyar temps' i l'AFA, una oportunitat per millorar la regulació


Temes relacionats

La Generalitat descarta aplicar el decret de menjadors el proper curs (12/des/18)

Suport unànime del ple a les AFA perquè mantinguin la gestió del menjador escolar (19/nov/18)

SOS Migdia es concentra contra el decret menjador (19/nov/18)

Un grup de famílies crea una plataforma per rebutjar el futur decret de menjadors (14/nov/18)


  • Comparteix:

La futura norma ha de substituir una regulació que data de 1996 / Foto: ACN

La futura norma ha de substituir una regulació que data de 1996 / Foto: ACN

La plataforma SOS Migdia no es conforma amb la no aplicació el proper curs del futur decret de menjadors anunciada per la Generalitat i mantindrà les mobilitzacions fins que l'esborrany actual 'es desi en un calaix'. Veu en el departament una estratègia per 'guanyar temps' i exigeix l'obertura d'una 'negociació franca' per redactar un text consensuat que no deixi de banda les famílies en la gestió de l'espai del migdia. De la seva banda, la coordinadora d'AFA de Sant Cugat espera que la decisió del govern serveixi per treballar més a fons la futura regulació.

El portaveu de SOS Migdia, Andrés Muñoz, ha explicat a Cugat.cat que des de la plataforma consideren que el departament ha posposat el decret per 'interessos propis' i no creuen que al darrere hi hagi intencions d'ampliar el debat i consensuar la norma.

Des de la coordinadora d'AFES de Sant Cugat, en canvi, confien que l'ajornament de l'aplicació permeti a tots els actors implicats dir la seva i redactar un decret que tingui en compte totes les parts. 'Tenim clar que s'ha de regular l'espai del migdia, però volem ser-hi presents', ha insistit la presidenta de la coordinadora, Eva Tataret. També ha defensat que 'calia temps per treballar una norma el més bona possible'.

La futura norma ha de substituir la regulació actual, que data de 1996 i que és prèvia a la Llei d'Educació i que no defineix el servei de menjador com un espai educatiu. Tampoc aborda qüestions com la nutrició ni el menjar de proximitat.








Andrés Muñoz

La plataforma de SOS Migdia se seguirà mobilitzant fins que el decret actual no es desi en un calaix per sempre i no s'obri un procés de negociació franc amb tota la comunitat educativa.

Eva Tataret

El que teníem clar és que el decret no ens agradava, però ara amb la possibilitat de tenir més temps molt millor. A més, amb la nova comissió també. El que necessitem és treballar per elaborar un decret el més bo possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.