L'alcaldessa emetrà un ban per regular l'ús davant la proliferació de patinets elèctrics

L'Ajuntament està treballant en una ordenança per regular-ne l'ús


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, emetrà un ban que es farà arribar a les cases amb recomanacions per a l'ús dels patinets elèctrics per la ciutat. Davant la proliferació d'aquest tipus de vehicle de mobilitat personal, l'Ajuntament ha decidit divulgar amb caràcter informatiu algunes consideracions mentre no arriba l'ordenança que ha de regular al municipi el seu ús. Segons ha assegurat Fortuny al programa 'Línia directa' de Cugat.cat, el consistori espera tenir-la aprovada a principis de l'any vinent.



El ban recull indicacions com mantenir una velocitat inferior als 25 quilòmetres per hora i circular pel carril bici. D'aquesta manera, el consistori es vol avançar mentre no arriba l'ordenança, ja que, com ha dit Fortuny, 'el patinet ha vingut per quedar-se'.

En aquest sentit, l'alcaldessa es mostra partidària de fomentar l'ús d'aquest tipus de vehicles més sostenibles, però sota una regulació d'ús que permeti la seva convivència amb els vianants i la resta de mobilitat de la ciutat. 'La intenció no és sancionar, sinó fer-los compatibles', ha afirmat Fortuny.

Empreses de lloguer de patinets
La futura ordenança, però, no regula les empreses que ofereixen serveis de lloguer d'aquest tipus de vehicles. En aquest cas, l'alcaldessa ha recordat que, de moment, l'Ajuntament no ha donat cap llicència per poder ofertar aquest servei al municipi i no ho farà fins a no tenir enllestida la regulació. Es per això que la Policia Local ha retirat els vehicles que s'han instal·lat a la ciutat.

'Podrem tenir aquest tipus de serveis a Sant Cugat', ha afirmat Fortuny, però primer caldrà tenir l'ordenança de circulació.


Carmela Fortuny

En breu la ciutat rebrà un ban i els establiments també explicaran com regulem la utilització dels patinets mentre no tenim l'ordenança final.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.