El nombre de naixements a Sant Cugat continua creixent, però menys que al conjunt de Catalunya


  • Comparteix:

El 2003 van néixer a la nostra ciutat 996 nadons, un 2,7% més que l'any anterior

El 2003 van néixer a la nostra ciutat 996 nadons, un 2,7% més que l'any anterior

Sant Cugat ha mantingut el 2003 la tendència alcista pel que fa al nombre de naixements, tot i que l'augment ha estat inferior a l'experimentat al conjunt de Catalunya. Segons dades de l'Idescat, durant l'any passat van néixer a la ciutat 996 criatures, un 2,7% més que l'any anterior, seguint el creixement ininterrumput registrat cada any de la darrera dècada. Aquesta tendència a l'alça és, però, inferior a la catalana, que va registrar un increment de naixements d'un 6,8% respecte el 2002.

Aquests nous 996 infants de Sant Cugat superen els 969 de l'any 2002 i gairebé doblen la xifra dels naixements de 1993. Així, podem observar com en qüestió d'una dècada, s'ha doblat el nombre de naixements, atribuïble, en bona mesura, a l'augment poblacional de la ciutat.

Els naixements a Catalunya al 2003 han estat prop de 73.000, que suposen un increment del 6,8% respecte l'any anterior. La tendència a Sant Cugat, en canvi, és inferior, ja que el nombre de naixements s'ha incrementat només d'un 2,7% respecte l'any anterior. Una xifra molt llunyana a la que correspon al conjunt de la comarca, on l'augment dels naixements en aquests 12 mesos ha estat del 7,6%.

Mirant les xifres amb més perspectiva, s'observa com el Vallès Occidental ha experimentat un procés evolutiu similar a Sant Cugat fins l'any 2002, amb un augment total del 26% en els últims quatre anys. En canvi, el 2003, les corbes de creixement se separen. Mentre en el conjunt de la comarca s'experimenta un fort augment en el nombre de naixements, a Sant Cugat el 2003 el creixement és més suau, i se situa 5 punts per sota del de la comarca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.