Mor Joan Quílez, propietari de la Residència Canina Rabassada

Durant anys, va dedicar-se a recollir gossos del carrer i va ser refugi d'acollida municipal 20 anys


  • Comparteix:

Exterior de la residència / Foto: Web Residència Canina Rabassada

Exterior de la residència / Foto: Web Residència Canina Rabassada

Joan Quílez, propietari de la Residència Canina Rabassada, va morir la setmana passada als 69 anys. Quílez va ser conegut durant anys com l'encarregat de recollir els gossos perduts a la ciutat i des de 1994 fins el 2014, quan es va jubilar, la seva residència, Residència Canina Rabassada, va ser el refugi d'acollida municipal. La secció d'animals 'Gat i gos' n'ha parlat aquest dimarts amb la seva filla, Sonia Quílez, i el responsable de Ciutat de Gats, Lluís Vidal, amb qui va col·laborar durant anys.

ESCOLTA-HO

Tant els responsables de la protectora El Cau Amic com Quílez i Vidal han recordat que la feina que feia Joan Quílez a vegades 'no s'entenia del tot' i que se l'havia arribat a acusar de 'segrestar' els gossos per cobrar després la taxa de recuperació als usuaris. Això, ha aclarit la seva filla, no només no era cert sinó que, a més, la taxa s'abonava íntegrament a l'Ajuntament.

La Residència Canina de la Rabassada, fundada als anys 80, va ser durant anys l'únic lloc que recollia gossos a la ciutat. Sonia Quílez ha repassat algunes anècdotes de l'etapa com a refugi. Gossos deixats en plena nit i en festius i animals que cada 15 dies es perdien són alguns dels casos que ha comentat d'una època on els gossos no portaven xip i la gestió dels animals era força més complicada.

La secció ha recordat també que en aquells anys quan s'arribava a un topall de gossos al refugi, se'ls traslladava a un centre per ser sacrificats. 'Mai vaig atrevir-me ni a mirar quan se'ls enduien', ha explicat Sonia Quílez, responsable actual de la residència, que encara està en actiu com a espai d'estada per a gossos i ha anat creixent des de les 30 places inicials fins les gairebé 100 actualment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.