Sant Cugat tindrà fanals amb lectors de matrícula a les entrades i sortides de la ciutat

És una nova mesura contra els robatoris


Temes relacionats

El ple aposta per les càmeres de detecció de matrícula (17/set/18)

Els nous fanals que avisen quan se supera el llindar de soroll s'estrenaran aquest dissabte (20/abr/18)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat instal·larà als fanals càmeres amb lectors de matrícules a les entrades i sortides del municipi. Es tracta d'una prova pilot que desenvoluparà el consistori com a mesura contra els robatoris amb força a domicilis. De fet, el pressupost del 2019 preveu una partida específica per a millores tecnològiques i d'innovació en matèria de seguretat, a la qual també s'inclou l'adquisició de drons amb detecció de temperatura.

Segons ha explicat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, durant una trobada amb periodistes; ja s'ha instal·lat una càmera a Can Cortés i està previst fer-ho en altres punts de la ciutat. De fet, un grup de treball està estudiant quins han de ser aquests punts, que arribaran fins a la trentena.

A més, s'ha iniciat el procediment administratiu per a l'adquisició d'un dron i agents de la Policia Local s'han format en la seva utilització. Aquests aparells incorporen sensors de temperatura, fet que permetrà 'ajudar molt en les zones més boscoses que és on s'amaguen', ha explicat la tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira.

Fanals intel·ligents
A més dels fanals amb detectors de matrícules, l'Ajuntament també té previst ampliar la prova amb fanals que avisen quan se supera el llindar de soroll. Aquests es van instal·lar a la plaça de Barcelona i ara està previst ampliar-ho a la plaça d'Augusta, entre d'altres punts.




Carmela Fortuny

Estem constituint un grup per identificar i decidir quins espais de la ciutat prioritzem. De fet, ja hi estem col·locant alguna.

Cristina Paraira

El procediment administratiu ja s'ha fet, ja hi ha policies que s'estan formant. Són drons amb detecció de temperatura, que ens ajudarà molt en zones més boscoses, com Valldoreix i la Floresta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.