Què han de portar els Reis, el Pare Noel i el Tió als més petits

Consells perquè s'aprofitin al màxim els regals de Nadal


  • Comparteix:

Els regals materials no sempre són la millor opció / Foto: m01229 - CC-BY 2.0

Els regals materials no sempre són la millor opció / Foto: m01229 - CC-BY 2.0

Temps dels pares en quantitat i qualitat, un llibre i conversa han de guanyar protagonisme aquest Nadal als regals materials. Aquesta és la recomanació de la psicòloga infantil i juvenil i directora de l'Institut de la Infància Verónica Bronstein, que afirma que 'cal revisar el concepte de regal' per part dels adults per poder ensenyar-ho als petits. 'Regalar implica una renúncia per part teva per donar-ho als altres, no només comprar per comprar', ha afegit.

Bronstein recomana el que ha anomenat 'Capsa dels 5 tresors', on només hi hauria d'haver un regal material. Al seu voltant, poden haver-hi vals per activitats conjuntes amb la família que permetin conversar i compartir temps de qualitat. Per exemple, una sortida a berenar o dinar i anar a un espectacle familiar de teatre o cinema. També podem generar un altre val que doni dret a una tarda on la família faci una activitat que triï l'infant.

'Això els ensenya a ajornar, no només a tenir regals que són obrir i tenir-ho allà', ha argumentat Bronstein. Del seu treball diari amb nens, la directora de l'Institut de la Infància destaca que els nens no viuen aquesta mena d'experiència normalment i que cal treballar amb ells per desenvolupar habilitats com la conversa.

Com a complement a tot plegat, Bronstein també proposa aprofitar la gran quantitat de caixes buides que es generen durant el Nadal per jugar. 'Podem sortir a recollir caixes buides i transformar-les en cabanyes provisionals, o en cases de nines', proposa. Tot plegat, per un Nadal més sostenible i on els nens puguin tenir el que, segons ha explicat, més els falta, temps amb els seus pares.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.