El PP demana la cancel·lació del Quinto per 'amenaces' a membres d'entitats polítiques no independentistes


  • Comparteix:

El Quinto de Nadal té lloc a l'Envelat / Foto: Cugat.cat

El Quinto de Nadal té lloc a l'Envelat / Foto: Cugat.cat

El PP demana a l'Ajuntament que suspengui el Quinto, organitzat per Cal Temerari, com activitat dins la programació de Nadal. La petició dels populars arriba després d'un incident registrat aquest dimecres al vespre, quan, segons el partit, el lloro de l'última partida va identificar entre els assistents membres de les Noves Generacions i de Societat Civil Catalana, als quals va qualificar de 'feixistes' i els va amenaçar. Cal Temerari s'ha desvinculat d'aquests fets, 'que no representen en absolut' l'entitat, i recorda que qualsevol persona pot pujar a l'escenari a cantar els números.

El membre de Cal Temerari Julià Mestieri ha confirmat a Cugat.cat que la persona que feia en aquell moment de lloro 'va identificar i va increpar', però ha recordat que 'el que es diu no representa l'entitat organitzadora'. 'No ens consta cap amenaça, però en cas que hi haguessin no és en cap cas la línia de l'activitat i no és el que volem traslladar', ha dit Mestieri a Cugat.cat.

Segons el president del PP de Sant Cugat, Álvaro Benejam, les persones increpades -vinculades a entitats polítiques no independentistes- van ser qualificades de 'feixistes' i se'ls va dirigir dient 'el feixisme es cura amb un tret al cap'. Per Benejam, es tracta d'amenaces intolerables, davant les quals, les persones referides es van aixecar i marxar. Va ser en aquest moment, quan a una de les persones del grup li van llançar un got.

Des de Cal Temerari, també han corroborat aquest fet, que segons han especificat, va succeir fora de l'Envelat. 'No ens agrada', ha afirmat Mestieri, qui ha explicat que el 'desafortunat' gest va tenir lloc al parc de Ramon Barnils.

En el seu perfil de Twitter, Cal Temerari ha recordat que les opinions que expressen els assistents 'són personals i no representen necessàriament el sentir de l'entitat organitzadora'. Tot i així, subratlla que el Quinto de Nadal arreu de Catalunya es caracteritza per 'dir-la ben grossa' i assegura que vetllarà perquè aquesta polèmica no afecti aquest tret característic de l'activitat.

De la mateixa manera, convida tothom a gaudir del Quinto i 'a no fer una generalització d'aquest desafortunat incident', també al PP.

El partit, però, demana a l'Ajuntament que investigui l'incident i que se suspengui l'activitat organitzada per Cal Temerari, amb el suport de l'Ajuntament que cedeix l'espai i l'inclou dins les activitats de Nadal.




Álvaro Benejam

Demanem explicacions a l'Ajuntament perquè s'està fent servir una instal·lació municipal per a una activitat polititzada. Qui vulgui fer actes polítics que s'ho pagui ell i no amb els diners de tots.

Julià Mestieri

No ens consta cap amenaça, però en cas que hi haguessin no és en cap cas la línia de l'activitat i no és el que volem traslladar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.