Sant Cugat ja paga menys per moure's en transport públic per l'Àrea Metropolitana


Temes relacionats

El transport públic engega 2019 amb les tarifes congelades ( 1/gen/19)

Sant Cugat portarà als tribunals el càlcul del tribut metropolità derivat de la integració a la tarifa plana de transport (19/des/18)


  • Comparteix:

Viatjar en tren des de Sant Cugat serà més barat / Foto: Localpres

Viatjar en tren des de Sant Cugat serà més barat / Foto: Localpres

Sant Cugat paga des d'aquest dimarts la tarifa d'una zona per moure's dins dels 36 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Així, tots els desplaçaments que tinguin origen i destinació a un dels 36 municipis que formen part de l'AMB es podran fer amb títols d'una zona. Tot i que encara queden aspectes per concretar, de moment, els santcugatencs pagaran menys pels títols de transport públic i hauran d'assumir un nou tribut metropolità, el qual encara no té data d'aplicació. Així, el bitllet senzill passa de costar 3,10 euros a 2,20, i la T-10 té una rebaixa que va dels 20,10 euros als 10,20.

Què implica pagar la tarifa de la zona 1?
Sant Cugat, juntament amb 17 municipis més, continuen formant part de la segona corona metropolitana del transport públic. Aquests municipis, però, ara entren a pagar el que abonen les ciutats de la zona 1 tarifària. El canvi comportarà principalment dos aspectes per als santcugatencs: d'una banda, pagaran menys pel transport públic i, de l'altra, hauran de assumir un tribut metropolità, ja recollit en l'ordenança fiscal de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Quan entra en vigor la seva aplicació?
Sant Cugat pagarà el mateix que els municipis de la zona 1 des del primer de gener del 2019. És a dir, a partir de llavors, pagaran menys pels títols de transport públic.

Què és el tribut metropolità?
Sant Cugat, i la resta de municipis de la segona corona, estaven exempts fins ara del pagament del tribut metropolità. Amb l'aplicació de la tarifa plana metropolitana, el pagament d'aquest tribut de l'AMB serveix per finançar el transport públic. El tribut està regulat per una ordenança fiscal de l'AMB, a la qual Sant Cugat ha presentat al·legacions que han estat desestimades. Tot i estar d'acord amb el tribut, l'Ajuntament rebutja la fórmula de càlcul d'aquest tribut, fet pel qual portarà l'ordenança als tribunals.

Com i quan es cobrarà el tribut metropolità?
De moment, el tribut metropolità es calcula agafant com a referència el valor cadastral, el mateix que passa amb altres impostos com l'IBI, i per tant varia en funció de cada contribuent. Tot i així, el cobrament no anirà vinculat a l'IBI, sinó que els ciutadans rebran un rebut diferent girat directament per l'AMB. És a dir, no és l'Ajuntament qui recapta aquest tribut.

Aquest nou tribut, no té data d'aplicació per als municipis de la segona corona metropolitana. Segons ha assegurat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, no serà fins després de les eleccions municipals que es començarà a cobrar.

Altres conseqüències
La novetat va lligada també a un pla d'inversions per part de l'AMB. A més, una vegada conclogui la concessió del transport públic urbà de Sant Cugat l'any vinent, la seva gestió passarà a mans de l'AMB, que haurà de licitar el nou concurs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.