Cal Temerari reivindica la cultura popular amb el Quinto de Nadal

Aquest diumenge serà l'últim dia que s'hi podrà jugar a l'Envelat


Temes relacionats

Activitats d'aventura i tallers familiars, plats forts de l'Envelat (28/des/18)

El PP demana la cancel·lació del Quinto per 'amenaces' a membres d'entitats polítiques no independentistes (27/des/18)


  • Comparteix:

La carpa principal de l'Envelat de Nadal s'ha omplert de gresca, conyes i rebombori. És el que es deriva del Quinto de Nadal, on centenars de persones han pogut gaudir d'aquest joc tradicional nadalenc i on els més afortunats s'han endut algun pessic, en forma de calers o altres premis. Cal Temerari ha organitzat un any més aquesta trobada i ha reivindicat la seva capacitat per organitzar-la, així com el caràcter popular del joc. El membre de l'entitat Julià Mestieri ha celebrat la bona acollida de la ciutadania i ha posat en valor el creixement de la trobada, que organitza des de 2015. Aquest diumenge serà l'últim dia de Quinto.

Els diferents lloros i cotorres que han passat per l'escenari de l'Envelat per repartir sort han entonat cants clàssics com '25, Nadal!' o 'El més menut'. Totes les proclames, això sí, de caràcter no sexista. Així, enguany s'ha pogut sentir que al 88 se'l refereix com 'Les ulleres de la Paula'.

La reivindicació també ha estat present a l'espai, amb llaços grocs i un comptador dels dies que els 'Jordis' porten ja empresonats i també amb pancartes contra el masclisme i d'altres per a la millora de la situació habitacional a Sant Cugat.

Una tradició descentralitzada
Enguany el Quinto ha arribat a moltes més zones de la ciutat per la implicació de les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) de diverses escoles. A més de l'Envelat -l'entitat ja organitzava Quintos a Valldoreix i a la Floresta-, en total la ciutat ha gaudit de nou Quintos de Nadal diferents.


Julià Mestieri

Hi ha hagut una molt bona rebuda. La gent vé a disfrutar i a fer cultura popular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.