La segona casa passiva certificada del Vallès Occidental pren forma

La construcció és a càrrec de Papik Cases Passives


  • Comparteix:

Unes 150 persones, en dues sessions, han vist de prop quins avantatges té una casa passiva. A Sant Cugat, concretament al carrer del Carril de Mira-sol, s'està construint la segona llar certificada al Vallès Occidental d'aquest tipus. Es tracta d'un d'habitatge construït amb materials sostenibles i que a més garanteix un estalvi en subministraments. Això és gràcies a l'eficiència energètica que procuren tant els materials de construcció com l'orientació de la casa. Així, l'espai no requerirà ni calefacció a l'hivern ni refrigeració a l'estiu. La companyia santcugatenca Papik Cases Passives és la responsable d'aquest projecte.

El gerent de l'empresa, Papik Fisas, destaca l'estalvi per als inquilins que suposarà viure en aquest espai. 'Són vivendes que tenen un consum energètic gairebé nul', ha explicat. Ara bé, no només se'n beneficia l'usuari, sinó també el medi ambient. 'Tots els materials que s'utilitzen en la construcció tenen certificats ecològics', ha assegurat Fisas.

Està previst que la casa estigui enllestida durant els primers mesos de 2019. La primera llar certificada a la comarca, fa tres anys, es troba a Palau Solità i Plegamans.


Papik Fisas

Són cases molt ecològiques. Tots els materials tenen cerfiticats eco.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.