El Fons Social Valldoreix-Sant Cugat tanca el 2018 amb rècord històric de microcrèdits

L'entitat ha ajudat 180 famílies amb 258.000 euros amb interès zero


  • Comparteix:

El Fons Social Sant Cugat-Valldoreix comença l'any amb les dades de 2018 / Foto: Web de l'Ajuntament

El Fons Social Sant Cugat-Valldoreix comença l'any amb les dades de 2018 / Foto: Web de l'Ajuntament

El Fons Social Valldoreix-Sant Cugat ha concedit a través de microcrèdits sense interès 258.630 euros a 190 famílies durant el 2018, el que suposa un increment de l'1,2% respecte l'any anterior. El servei ha prestat 3,5 milions a 2.671 famílies des de la seva creació el 1998 i presenta un índex de morositat del voltant del 5%.

L'entitat va néixer de la mà de Maria Antònia Gili i va reunir fa prop de 25 anys un grup de voluntaris per posar en marxa el servei de préstecs sense interessos per a persones que travessen dificultats econòmiques. El fons ha consolidat el creixement dels últims anys en el total concedit, que ha crescut gairebé un 30% des del 2015. La seva tasca va ser reconeguda als Premis Ciutat de Sant Cugat 2017, on es va endur un guardó.

Amb relació al perfil dels usuaris, aquests continuen sent persones immigrades de països com Bolívia, Nicaragua, l'Equador, Honduras, Paraguai, Colòmbia i el Perú. El membre de l'entitat Ramon Escamilla ha explicat a Cugat.cat que aquest any s'ha viscut un repunt de peticions des del juny a causa de la inestabilitat d'alguns països. 'Fem préstecs per poder traslladar nens i familiars a països veïns per evitar la inseguretat', ha remarcat.

L'objectiu del Fons Social Sant Cugat-Valldoreix és, en paraules d'Escamilla, ajudar a necessitats que no són 'absolutament bàsiques', però sí 'necessàries'.


Ramon Escamilla

És com fa Promusa, que ajudem però has de pagar. És per cobrir coses que no són absolutament bàsiques, però sí necessàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.