El 'Softcombat', la recreació de batalles d'època amb armes toves


  • Comparteix:

El 'Soft-combat' és una disciplina esportiva en la qual dos o més combatents s'enfronten entre si utilitzant armes encoixinades que simulen armes blanques de diferents èpoques. A Sant Cugat ja fa vuit anys que es reuneix setmanalment un grup per practicar-la entre el Casal Torreblanca i la zona de Torre Negra que s'ha autodenominat 'l'Ordre de les dues Torres'.

Una de les seves integrants, Lía Giménez, explica que la pràctica d'aquesta disciplina ha anat creixent a Sant Cugat.

El 'Softcombat', que sorgeix dels jocs de rol en viu, és una disciplina en què es recrea un combat amb espases, dagues, destrals, llances, escuts i armadures fetes amb materials tous. Hi ha diverses modalitats d'aquesta pràctica esportiva, que acostuma a funcionar per punts si el contrincant et toca alguna de les parts del cos permeses.

Les armes i la indumentària es poden comprar i personalitzar o fabricar directament. De fet, la preparació per replicar la batalla ja és un ritual en si. En aquest sentit, Lía Giménez assegura que el 'Softcombat' no és només el moment del combat, sinó tot el que implica la recreació.

A banda de les trobades setmanals, 'l'Ordre de les dues Torres' també organitza cada Festa Major un torneig de 'Softcombat', a través del Front Freak.




Lía Giménez

El 'Softcombat' aquí a Sant Cugat va sorgir fa uns vuit anys amb uns amics que es van anar reunint. Cada cop s'hi va sumar més gent fins que es va crear l'Ordre de les dues Torres, que defensa Torre Blanca i Torre Negra.

Lía Giménez

Normalment se centra en el combat amb armes de làtex o materials tous per no fer-se mal. També hi ha gent que prefereix parlar, n'hi ha que prefereixen el combat, i aquí fem una mica de tot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.