Els comerços de Sant Cugat encaren amb incertesa les rebaixes d'hivern


Temes relacionats

Consells i recomanacions de cara a les rebaixes d'hivern ( 7/gen/19)


  • Comparteix:

Les promocions ja es poden veure a molts establiments de Sant Cugat / Foto: ACN

Les promocions ja es poden veure a molts establiments de Sant Cugat / Foto: ACN

Les associacions de comerciants Sant Cugat Comerç (StC) i Centre Vila comencen oficialment aquest dilluns les rebaixes d'hivern. D'una banda, encaren aquesta edició amb 'incertesa' pel 'canvi de comportament dels clients' i la llei aprovada el 2017 que liberalitza el calendari de rebaixes. D'altra banda, però, des de StC també es mostren optimistes i confiats a poder augmentar, durant aquest període, les vendes entre un 3 i 5%.

En referència als tipus de descomptes que es podran trobar a Sant Cugat, el gerent de Sant Cugat Comerç, Jesús Carballo, ha explicat que això 'depèn del sector'. 'En moda comencen rebaixes amb entre un 20 i 30%' i, a mesura que passa la campanya, poden augmentar fins a un 50, 60 o 70%, sobretot en productes concrets. Ara bé, la normativa aprovada fa dos anys pel govern de la Generalitat permetia començar la campanya de descomptes abans i, a Sant Cugat, només començar l'any ja es veien cartells que anunciaven rebaixes a diversos comerços. Carballo ha transmès que l''esperança dels comerciants és que es vendrà' perquè és un període en què es ven bastant.

Qui ho té encara menys clar és la presidenta de l'associació Centre Vila, Maria Calopa, per unes rebaixes que ja fa dies que han començat i que enguany 'no seran amb la mateixa força que altres anys'. Calopa també ha relacionat una reducció del consum local a l'augment de compres per Internet i, a més, a la implantació de l'àrea verda a la ciutat. Tot i això, ha assegurat que 'si no hi hagués rebaixes, la gent no estaria motivada per res' i s'ha mostrat optimista amb l''ajuda' que suposen per 'passar aquests mesos de gener i febrer'.

Es preveu que les rebaixes finalitzin a finals de febrer.













Jesus Carballo

L'expectativa és de moltíssima incertesa. Els comerciants no tenen clar què passarà. La seva esperança és que es vendrà. Acostuma a vendre's bastant en període de rebaixes perquè la gent ho està esperant. Però és incertesa perquè el comportament dels clients ha canviat absolutament.

Maria Calopa

(Les rebaixes) Ajudarà a passar aquest mes de gener i febrer. Si no hi hagués res de rebaixes la gent no estaria motivada per res. Però no sabem si serà igual o no que els altres anys degut a que han començat molt abans aquestes rebaixes. No seran amb la mateixa força.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.