La Marató de Donants de Catalunya arriba avui a l'Hospital Universitari General de Catalunya

La jornada vol arribar als 10.000 donants per normalitzar les reserves de sang, que ara mateix es troben a nivells baixos


  • Comparteix:

La jornada tindrà lloc de cinc de la tarda a nou de la nit / Foto: ACN

La jornada tindrà lloc de cinc de la tarda a nou de la nit / Foto: ACN

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) participa aquest dimecres de cinc de la tarda a nou de la nit en la Marató de Donants de Catalunya 2019 amb l'objectiu de remuntar les donacions després de les vacances de Nadal i poder afrontar l'onada de fred. La campanya, que se celebra arreu de Catalunya des de l'11 fins aquest divendres, vol arribar als 10.000 donants per normalitzar les reserves de sang, que ara mateix es troben a nivells baixos. Concretament a Sant Cugat, els responsables de la campanya esperen aconseguir 25 donants.

La responsable de la campanya i del Banc de Sang i Teixits, Gala Cortel, ha explicat a Cugat.cat que 'els hàbits que agafem' i les festivitats provoquen que hi hagi menys campanyes de donació de sang i que per això baixen les reserves. Pel que fa a Sant Cugat, Cortel ha destacat la seva implicació durant les campanyes abans de les festes i la d'Any nou amb una seixantena de donants.

La propera jornada de donació de sang a la ciutat serà el 9 de febrer. Per la seva banda, l'HUGC acull cada dimecres laborable donacions de sang, de cinc de la tarda a les nou del vespre.



Gala Cortel

Hi ha festius i no podem sortir. Durant el desembre hi ha moltes festes i les sortides disminueixen. Nosaltres necessitem unes mil donacions cada dia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.