FGC tanca el 2018 amb xifres rècord

A les estacions locals i les Planes els viatges augmenten un 4,6% i a la línia Barcelona-Vallès un 3,3%


Temes relacionats

La línia del Vallès de FGC tanca el 2017 amb 62 milions de viatgers, un 3,9% més que l'any anterior ( 2/gen/18)


  • Comparteix:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) acaba el 2018 amb els millors resultats de la seva història. En concret, a la línia Barcelona-Vallès, s'han superat els 64 milions de viatges, un 3,3% més que l'any anterior. A les set estacions de Sant Cugat i a la de les Planes, al terme de Barcelona, els trajectes gairebé arriben als nou milions, amb un augment del 4,6% respecte el 2017.

Viatges a les estacions que donen servei a Sant Cugat / Foto: Cugat.cat
Viatges a les estacions que donen servei a Sant Cugat / Foto: Cugat.cat


Per estacions, la que més augmenta és la de Volpelleres, amb un 11,8% més de validacions, seguida de la de Mira-sol, amb un 9,4%. De fet, els viatges s'incrementen a totes les estacions del terme municipal, arribant a xifres rècord. Després de la del centre, que s'acosta al quatre milions de trajectes, les estacions amb més viatges són les de Sant Joan, amb 1,2 milions i la de Valldoreix, amb 1,1.

Viatges a la línia Barcelona - Vallès / Foto: Cugat.cat
Viatges a la línia Barcelona - Vallès / Foto: Cugat.cat


L'índex de puntualitat també ha millorat respecte l'any anterior, i es manté per sobre del 99% en totes les línies. D'altra banda, l'Índex de Control de Qualitat (ICQ), que mesura objectivament el servei prestat i quantifica la desviació a partir de les incidències i els viatgers afectats respecte el servei teòric, també ha crescut. Puja 0,23 punts percentuals del 2017 al 2018. D'aquesta manera, asseguren des de Ferrocarrils, es revalida un any més 'l'aposta per oferir una mobilitat eficient, puntual i fiable, amb el ferm compromís per la lluita contra el canvi climàtic i per la millora de la qualitat de l'aire'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.