Menció especial del premi Recerca del Memorial Democràtic per a dos alumnes de l'Arnau Cadell

El treball 'Paraules d'exili', sobre l'exili republicà, ja va guanyar el Premi Manuel Vázquez Montalbán (MVM)


  • Comparteix:

Imatge de l'institut / Foto: Arnau Cadell

Imatge de l'institut / Foto: Arnau Cadell

Martí Font i Àlex Torres, alumnes de l'institut Arnau Cadell, han rebut una menció especial al 4t premi de Recerca en Memòria Democràtica pel seu treball 'Paraules d'exili'. El premi, que distingeix els millors treballs de recerca sobre el foment de la memòria democràtica al territori català des de 1931 a 1980, se l'ha endut enguany Pep Donate, estudiant de l'institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita, amb un treball sobre els maquis.

Amb 14 treballs presentats, s'ha doblat la xifra d'aspirants de la darrera convocatòria. Els alumnes del centre santcugatenc comparteixen menció especial amb Neus Pagès, de l'institut Castell d'Estela d'Amer, a la Selva, pel treball 'Petjades sense rastre'.

'Paraules d'exili'
El treball dels dos alumnes de l'Arnau Cadell és una anàlisi sobre l'exili republicà a través de les memòries d'un supervivent. Els estudiants relaten aquest episodi de la història a partir del 1939 a través de les memòries d'un supervivent. Per fer-ho s'han basat en uns manuscrits inèdits dipositats a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). De fet, el projecte ja es va endur la 13a edició del Premi Manuel Vázquez Montalbán (MVM) de treballs de recerca de batxillerat 'ex aequo' amb un treball de tres estudiants del Pla i Farreras.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.