Sant Cugat aporta el seu gra de sorra a la Marató de Donants de Catalunya 2019


  • Comparteix:

Sant Cugat ha aportat el seu gra de sorra aquest dimecres a la Marató de Donants de Catalunya 2019 amb 28 donacions efectives que ajudaran a remuntar els nivells de reserves de sang, que actualment es troben baixos després de les vacances de Nadal. La marató, que a la ciutat ha tingut lloc al vestíbul de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC), se celebra a tot el país des de l'11 d'aquest mes i finalitzarà aquest divendres amb l'objectiu d'arribar a les 10.000 donacions totals. Els promotors de la campanya han ressaltat la importància de donar sang, ja que, aquesta, 'salva vides'.

El Banc de Sang i Teixits ha estat l'encarregat d'organitzar la jornada. La responsable de promoció de la donació, Roser Vallès, ha recordat la necessitat de les donacions voluntàries 'són vitals' perquè es puguin dur a terme moltes intervencions mèdiques. Pel que fa al perfil dels donants santcugatencs, el cap de servei d'hematologia de l'HUGC, Ramon Salinas, ha apuntat que 'són un grup de gent habitual' que ve a donar periòdicament.

Aquest ha estat, precisament, el perfil de Sònia Carreño i Alberto Báez, dos donants que s'han apropat avui a l'hospital per donar la seva sang. Per Carreño 'és un acte molt important que pot salvar vides', mentre que Báez ha remarcat que donar sang 'hauria gairebé de ser obligatori'.

En aquesta ocasió, s'hi han sumat 36 persones, de les quals 28 han pogut donar i vuit han estat oferiments. A Sant Cugat, al 2018 es van registrar més de 5.000 donacions al llarg de tot l'any. A l'Hospital Universitari General de Catalunya es pot donar cada dimecres de cinc de la tarda a nou del vespre, al vestíbul del centre.








Roser Vallès

Podem tenir uns grans professionals sanitaris i els millors equips. Però si no tenim sang, si no tenim donacions, moltes coses en medicina no es podrien fer.

Ramon Salinas

Sistemàticament saben que estem aquí els dimecres. El perfil que hi ha a Sant Cugat és diferent. És un grup de donants fixes i habituals.

Donants

És molt important perquè pots salvar moltes vides. És una cosa que no costa gens i dones exemple. / Si algú té un problema, és necessari. Donar sang hauria de ser gairebé obligatori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.