Solidaritat i música es conjuren al Teatre-Auditori contra la pobresa

La dotzena edició del concert 'Música per la solidaritat' recapta 4.000 euros


Temes relacionats

El grup Refugi, protagonista aquest dijous del concert benèfic del Rotary (17/gen/19)


  • Comparteix:

Música i solidaritat s'han fusionat aquest dijous al Teatre-Auditori amb un objectiu clar: pal·liar la pobresa. La dotzena edició del concert 'Música per la solidaritat' del Club Rotary ha aplegat més de 200 persones i ha recaptat 4.000 euros. La majoria dels diners es destinaran a Creu Roja Sant Cugat-Valldoreix-Rubí per afrontar casos de pobresa crònica. Una part, però, també es dedicarà al programa Pòlio Plus del Club Rotary.

A ritme de 'Viatge a Ítaca' de Lluís Llach -i en veu del grup Refugi- la vetllada ha volgut posar de manifest que la pobresa no és una utopia. El president del Club Rotary Sant Cugat, Carlos Gonzalvo, ha recordat que el 70% de les persones ateses per Creu Roja pateixen pobresa i que aquesta qüestió és més present a la ciutat del que es podria pensar. Una opinió també compartida pel president de la secció local de Creu Roja, Lluís Carreras, que ha subratllat que a la ciutat sobretot afecta a dones i a infants.

Per això, tant Gonzalvo com Carreras, han volgut agrair als assistents la seva solidaritat i subratllar al mateix temps la necessitat de mantenir aquest tipus d'actes benèfics. En aquest sentit, Gonzalvo ha detallat que al llarg d'aquestes edicions s'han donat ja més de 100.000 euros a entitats de la ciutat i ha recordat que enguany l'enitat compleix 30 anys.

Entre els assistents, l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que en un parlament ha dit que 'plegats som imparablement solidaris'. Una questió que també ha ressonat a l'escenari, entre les cançons interpretades per Refugi. Entre elles, 'Més lluny'. 'Hem d'anar més lluny', cantava Joan Reig al costat del santcugatenc Joan Pau Chaves.








Carlos Gonzalvo

Nosaltres som un grup d'amics que volem fer coses pels altres. Hem de fer actes com aquests per aconseguir recursos i engegar projectes.

Lluís Carreras

Aquí a Sant Cugat ens sembla que la pobresa no existeix, però sí que existeix. Moltes vegades són dones amb infants soles sense pràcticament cap ajuda.



  • Comparteix:

COMENTARIS

!! Felicitats per aquest concert !!iniciativa molt bonica que demostra un gran cor i generositat per part de tots!! imagino ha estat un gran esforç!! espero i desitjo que dia a dia aconseguiu mes..i preguem per que els esforços de polítics i tots en general vagin per aquest camí de solidaritat i d'eliminació de la pobresa.

Anna Maria Pla Pujal. Enviat el 18/gen/19


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.