El Cau Amic adverteix de l'abandonament de cadells

La protectora porta el cas d'un jove que va rescatar vuit cries al parc de Can Vernet a la tardor


  • Comparteix:

Els gossos abandonats a l'agost a Sant Cugat en el moment de ser atesos al veterinari / Foto: El Cau Amic

Els gossos abandonats a l'agost a Sant Cugat en el moment de ser atesos al veterinari / Foto: El Cau Amic

Set dels vuit cadells que Álex Escabias va trobar en tres caixes prop del CAP de la Mina una matinada de setembre ja tenen família. El Cau Amic ha anat trobant poc a poc persones que volguessin acollir els petits, que algú va abandonar a la seva sort en ple centre de Sant Cugat. La protectora ha passat pel magazin 'Sant Cugat a fons' aquest dimarts per alertar que casos com aquest continuen produïnt-se i ha explicat què cal fer si ens trobem en aquesta situació.

ESCOLTA-HO

Pels micròfons de Cugat.cat ha passat també Escabias, que ha explicat com va traslladar com va poder les tres caixes fins a casa, on va rentar els cadells abans de portar-los a un veterinari del barri de Torreblanca. Aquesta és una de les opcions si ens trobem al carrer amb situacions així.

Francesc Codonyés, d'El Cau Amic, ha explicat que en aquests casos els veterinaris atendran les cries i es posaran en contacte amb la protectora i que això no tindrà cap cost per qui els rescati. L'altra manera d'actuar és trucar la Policia Local, que s'encarregarà de contactar amb la protectora de l'Ajuntament, en aquest cas Caldes Animal, com ja va passar amb uns cadells el gener passat.

Si la situació és la contrària, és a dir, tenim una gossa embarassada i no sabem què fer-ne dels cadells, també hi ha dues solucions. Una és contactar amb un veterinari i practicar un avortament si es troba dins els terminis legals o, en cas contrari, contactar amb la protectora, que assumiria l'adopció dels petits sempre i quan el propietari es comprometés a esterilitzar la gossa quan acabés la lactància.

Això sí, tant Codonyés com la presidenta de la protectora, Rosa Maria Marquès, han fet una crida a la responsabilitat dels propietaris de gosses perquè casos com els dels vuit cadells no es tornin a repetir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.