Una cercavila per les seus del Club Muntanyenc explicarà els 75 anys d'història


  • Comparteix:

Participants de la Marxa infantil de 2016 / Foto: Localpres

Participants de la Marxa infantil de 2016 / Foto: Localpres

El Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) festejarà les seves noces de platí amb més d'una desena d'activitats. Ho farà des del març fins al maig amb propostes per explicar el passat i el present de l'entitat a la ciutadania. A l'abril, però, les propostes s'intensificaran coincidint amb l'efemèride del naixement del club. Entre les activitats, destaquen una cercavila amb associacions de cultura popular que el 27 d'abril recorrerà les tres seus que l'entitat ha tingut, així com exposicions fotogràfiques. La programació es donarà a conèixer al febrer.

El tret de sortida de la programació serà el 14 de març amb una conferència a la seu de l'entitat, en què es parlarà de la història del club i de la seva situació actual. Al març també, el dia 30, se celebrarà al parc de la Pollancreda el 22è aniversari de la manifestació reivindicativa en defensa de la protecció de Torre Negra.

Dia del soci i activitats ciutadanes a l'abril
Coincidint amb l'aniversari, el club també reconeixerà els socis. Ho farà amb un acte al Claustre el 26 d'abril, en què entregaran medalles a aquells qui compleixin 25, 50 i 75 anys.

També s'oferiran activitats a la ciutadania. Això serà l'endemà, el 27 d'abril, en què el carrer de La Torre, la plaça d'Octavià i la de l'U d'Octubre acolliran activitats ciutadanes com una cursa d'atletisme i un rocòdrom d'escalada. Aquell mateix dia també hi haurà una cercavila, que recorrerà les tres seus que ha tingut l'entitat: plaça de Barcelona, plaça de la Vila i el carrer de Sant Bartomeu. Una jornada que acabarà amb una actuació de la coral La Lira i un petit aperitiu.

L'endemà, diumenge 28 d'abril, també hi haurà una plantada d'arbres, un dinar popular i actuacions musicals. A més, el dia 30, coincidint amb el dia en què el club va obrir portes, s'oferirà una xerrada al Casal Torreblanca amb el director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya, Pere Sala.

El 4 de maig se celebrarà el Campionat de Catalunya d'escalada en modalitat bloc i a l'estiu els grups del club faran una ruta per Les Dolomites a Itàlia.

Segons un dels membres de l'enitat, Joan Bel, la programació està pensada per 'mostrar el passat i el present de l'enitat a la ciutadania'.

L'entitat també va preparar una programació d'activitats diverses quan va commemorar el 60è aniversari, any en què també va rebre la Creu de Sant Jordi.


Joan Bel

És una entitat molt coneguda, però pot ser que hi hagi gent que no ens conegui. Per això les activitats s'han pensat perquè els ciutadans sàpiguen què ha estat i què és el club.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.