El glaucoma i la degeneració macular, malalties per a no perdre de vista

L'IOTT criden a fer-se una revisió gratuïta fins divendres per detectar les patologies


  • Comparteix:

Revisions oculars gratuïtes per prevenir el glaucoma i la degeneració macular. Això és el que ofereixen els optometristes de l'Institut Oftalmòlogic Tres Torres (IOTT) que des de dilluns es troben instal·lats a una unitat mòbil a la plaça d'Octavià. Els responsables de la campanya, que visiten Sant Cugat des de fa vuit anys, han alertat de la importància de realitzar una prova per detectar amb antelació 'una malaltia que progressa silenciosament fins a ser irreversible'. L'IOTT, que té un centre a la ciutat, ha atès fins aquest dimecres una trentena de persones amb l'objectiu de donar un diagnòstic que pot suposar un benefici en el futur.

Un dels responsables de la campanya, Fermí Bartolí, ha fet una crida perquè, principalment els majors de 40 anys, s'adrecin a la unitat mòbil per fer-se una revisió d'uns 15 minuts i on podran rebre informació 'per seguir fent proves complementàries'.

Rosa Prat i Martín Sarabia han estat dues de les persones que s'han visitat a l'IOTT. Prat ha explicat que s'ha apropat 'perquè en el darrer any ha estat visitant oftalmòlegs' i ha 'aprofitat que era gratuïta' per fer-se una revisió. Sarabia, per la seva banda, ha sortit 'satisfet' i 'més tranquil' en rebre 'bones notícies'.

La unitat mòbil estarà instal·lada davant el Monestir fins divendres, des de les deu del matí a les dues de la tarda i de tres a cinc de la tarda.






Fermí Bartolí

Animem a la gent que tingui un quart d'hora a venir fins divendres. En un quart d'hora fem totes les proves i els hi donem un informe perquè el seu metge faci proves complementàries.

Rosa Prat / Martín S

He estat tot l'any passat amb oftalmòlegs. Com havia de fer una visita, he aprofitat que era gratuït. / M'ha semblat molt bé. Estava preocupat i ara estic més tranquil perquè m'han donat bones notícies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.