10 anys del vent que va tombar 60.000 arbres

Aquest 24 de gener es compleix una dècada de la ventada que va afectar el país


  • Comparteix:

Sant Cugat va viure un dia com avui de fa 10 anys una de les ventades més fortes que es recorden al municipi. Més de 60.000 arbres van caure, la majoria d'ells a la serra de Collserola, provocant destrosses a les vivendes de 10 famílies i generant una factura municipal de 800.000 euros. Una de les zones més afectades va ser Valldoreix, on van caure 20.000 arbres. La ventada, amb ratxes de 80 kilòmetres per hora, també va afectar el centre de la ciutat, amb zones que no van poder recuperar la normalitat fins passats cinc dies.

Aquell vent ciclònic, que es fa fer sentir al conjunt del país, va comportar una coordinació d'alt nivell entre els equips d'emergència, protecció i seguretat locals a través d'un gabinet de crisi. Amb un 40% de massa forestal al municipi, les zones boscoses van estar en el punt de mira, com Valldoreix on van caure el 80% dels pins. Aquest fet va provocar el rebrot dels alzinars autòctons i la disminució del risc de patir les mateixes conseqüències en una nova ventada, ja que els arbres més febles van caure.

10 anys després de la ventada, encara queden arbres caiguts a l'interior dels boscos, però en aquestes àrees no suposen cap perill per la ciutadania. Els fets van permetre que el municipi estigués preparat per a la nevada que vindria un any.

Forces de la naturalesa que, segons va dir el consistori en aquell moment, van ajudar a què el bosc estigui més sanejat i sigui més resistent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.