La preservació dels valors i identitat de La Floresta marquen l'inici del centenari

L'Associació de Veïns i Propietaris ha donat el tret de sortida als actes de celebració amb un dinar popular


  • Comparteix:

Defensar els valors del barri i preservar una identitat pròpia. Aquests són els objectius que l'Associació de Propietaris i Veïns de La Floresta ha reivindicat aquest dissabte en l'acte inaugural de la celebració del centenari del barri i que ha aplegat més d'un centenar de persones a la seu de l'entitat. La Comissió del Centenari, encarregada d'organitzar la jornada, ha explicat al veïnat assistent la sèrie d'activitats que es duran a terme per commemorar l'aniversari, entre les quals destaquen xerrades, exposicions i una obra de teatre. El tinent d'alcalde Joan Puigdomènech també ha assistit a l'acte en representació de l'Ajuntament, i ha subratllat 'les característiques pròpies' del barri.

El president de l'associació de veïns, Guillermo Gallego, ha explicat a Cugat.cat que els florestans 'tenen un sentiment de pertinença pròpia' i que no es volen 'comparar amb altres ciutats ni models urbanístics'. Un model 'anàrquic', com l'ha qualificat Gallego, que es remunta a l'arribada del ferrocarril l'any 1919 i que va néixer de zero de les mans dels veïns que van construir el barri.

Durant l'acte s'ha fet una mostra, precisament, de fotografies antigues i documents relacionats amb la història del districte. El coordinador de la Comissió del Centenari, Óscar Costa, ha remarcat el caràcter activista del barri i la seva implicació en la construcció d'iniciatives veïnals.

Després dels parlaments on s'han detallat les actes de celebració, la jornada ha posat el punt final amb un dinar popular que ha estat amenitzat per música en viu.




Guillermo Gallego

Tenim un sentiment de pertinença propi de La Floresta. No desitgem els valors d'altres models urbanístics. Això ens dona una identitat pròpia que rescatem i valorem.

Óscar Costa

Aquí tot ho van fer els veïns. Si ho compares amb altres iniciatives de Sant Cugat, aquí està caracteritzada per les iniciatives veïnals que van servir per tot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.