Els santcugatencs prioritzen l'autobús per moure's per la ciutat

Segons dades de l'Observatori Sociològic, el 67,7% dels ciutadans consideren que cal prioritzar l'autobús respecte la resta de transports


Temes relacionats

El 27,6% dels santcugatencs no se senten segurs a casa seva ( 1/feb/19)

La satisfacció de viure a Sant Cugat es manté en el 7,9 (30/gen/19)


  • Comparteix:

L'autobús també és el mitjà que més augmenta en ús / Foto: Localpres

L'autobús també és el mitjà que més augmenta en ús / Foto: Localpres

El 67,7% dels santcugatencs consideren que el mitjà de transport que cal prioritzar a la ciutat és l'autobús. Són dades de l'última onada de l'Observatori Sociològic municipal, extretes a partir de mil enquestes telefòniques fetes entre octubre i novembre de l'any passat. Tot i que l'anar a peu, amb un 69%, i el cotxe, amb un 53,7%, són els transports més freqüents per desplaçar-se pel municipi, l'autobús és el que més augmenta respecte les últimes dades, del 2011.

Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) són l'aspecte més valorat pels santcugatencs pel que fa a la mobilitat, amb un 8,2 sobre 10. El segueixen l'espai per a vianants, amb un 7,5 i el soroll amb un 6,9. Els enquestats suspenen amb un 4,5 els aparcaments per a cotxes i motos.

Pel que fa a la mobilitat urbana, el mitjà que més creix en freqüència d'ús respecte el 2011 és l'autobús, que passa del 8% al 21,3%. El cotxe també augmenta més de 10 punts percentuals, passant del 43,2% al 53,7% i l'ús del ferrocarril pràcticament es duplica, del 5,3% al 10,2%. Per desplaçar-se fora de la ciutat, la majoria de santcugatencs, el 74,8%, continua escollint el cotxe, tot i que s'hi acosten molt els FGC, que han passat del 56,1% el 2011, al 71,7% el 2018.

Els enquestats consideren que cal prioritzar principalment l'autobús, seguit del ferrocarril, la bicicleta i l'anar a peu.



Consulta aquí la darrera onada de l'Observatori al complet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.