El SOM ofereix cursos ocupacionals per formar dones aturades com a monitores de lleure


  • Comparteix:

En el programa col·laboren els ajuntaments de Sant Cugat i Rubí i la Diputació de Barcelona

En el programa col·laboren els ajuntaments de Sant Cugat i Rubí i la Diputació de Barcelona

El Servei d'Ocupació Municipal (SOM) oferirà enguany cursos ocupacionals adreçats a formar dones en situació d'atur per ser monitores de lleure i menjador tant a escoles com a residències geriàtriques. L'objectiu dels cursos, que impulsa l'Ajuntament en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, és millorar l'ocupabilitat de les persones en el món laboral.

L'Ajuntament de Sant Cugat, conjuntament amb el de Rubí i amb la Diputació de Barcelona, han presentat la programació del curs ocupacional que enguany impartirà el SOM a la Casa de Cultura, en el marc del programa ILO-Ser 3 de la Diputació. El curs està adreçat a totes aquelles dones que es trobin en situació d'atur i que es vulguin formar com a monitores de lleure i menjadors.

El curs consta de tres fases diferents que es complementen amb una formació teòrica i unes pràctiques obligatòries, amb possibilitat d'obtenir una beca, en empreses reals, amb un mínim de 150 hores. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, explica en què consisteixen aquestes fases.

Toni Ramon

La primera fase va ser la de presentació, assessorament i orientació per a les persones interessades. La segona fase, és la formació teòrica i pràctica. Finalment en la tercera fase es farà un assessorament i acompanyament cap al món laboral.


Encara s'estan ultimant els convenis per tal de realitzar les pràctiques a diferents empreses. En un principi, s'estan buscant empreses com residències geriàtriques, o menjadors d'escoles, que estiguin ubicades tant a Rubí com a Sant Cugat. Ho explica Glòria Garcia, directora del Servei d'Ocupació de Sant Cugat.

Glòria Garcia

Ja s'han establert, inicialment, convenis per fer les pràctiques a residències geriàtriques, als menjadors de les diferents escoles municipals, així com també a la casa de l'infant.


En un principi es van presentar més de 80 persones de Rubí i Sant Cugat, però ara per ara, el curs el composen un total de 23 persones entre alumnes dels dos municipis. El cicle ocupacional té previst acabar a finals del mes de març, encara que mantindran la tercera fase d'assessorament laboral fins al mes d'agost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.