La Generalitat planteja que la 13a escola comenci el curs vinent dins d'un altre centre

La proposta s'efectuaria en una escola del centre en cas que la demanda superés l'oferta actual


  • Comparteix:

El mapa educatiu de la ciutat canviarà amb l'aterratge de la 13a escola / Foto: Lluís Llebot (Ajuntament)

El mapa educatiu de la ciutat canviarà amb l'aterratge de la 13a escola / Foto: Lluís Llebot (Ajuntament)

La conselleria d'Ensenyament ha plantejat a l'Ajuntament que la 13a escola pugui néixer el proper curs de manera embrionària dins d'un centre educatiu ja existent. Una proposta que el departament efectuaria en cas que la demanda per al curs vinent a la ciutat superés l'actual oferta de places. Així ho ha avançat a Cugat.cat, la regidora d'Educació, Esther Salat, que, en cas de ser així, l''embrió' s'ubicaria previsiblement en una escola que estigués al centre de la ciutat. De fet, ha dit que ja hi ha centres que s'han ofert per acollir la 13a escola, tot i que no ha concretat quins.

En aquest sentit, la regidora ha recordat que el municipi ja ha viscut experiències similiars com va ser el cas de l'escola Ciutat d'Alba, que en un inici va néixer dins el Turó de Can Mates. Un 'modus operandi' que es podria repetir en el cas de la 13a escola, i que des de l'Ajuntament s'espera que així sigui per satisfer la creixent demanda de places que té el municipi.

'El compromís de la Generalitat és que si hi ha suficient demanda, es pugui crear l'embrió d'aquesta 13a escola el curs vinent. Els tècnics del departament ja estan explorant tots els escenaris', ha dit Salat.

A la visita que el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, va fer a la ciutat aquest octubre, el titular del departament ja va reconèixer que Sant Cugat necessitaria una 13a escola 'en un futur immediat', tot i que llavors no va confirmar que calgués per al curs vinent.



Esther Salat

El compromís és que si hi ha suficient demanda al centre i al municipi, es pugui crear l'embrió d'aquesta 13a escola. Els tècnics estan explorant quins són els escenaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.