L'espectacle de titelles 'Companys de barri' vol sensibilitzar els més petits sobre les discapacitats


  • Comparteix:

Dissabte, la Biblioteca del Mil·lenari acull una 'hora del conte' dedicada a les minusvalideses

Dissabte, la Biblioteca del Mil·lenari acull una 'hora del conte' dedicada a les minusvalideses

Aconseguir que els més petits creixin veient amb normalitat les persones amb alguna discapacitat és l'objectiu de l'espectacle de titelles 'Companys de barri', programat per aquest divendres al Casal Cultural de Mira-sol. La representació, organitzada per l'Àrea de Serveis Socials en col·laboració amb l'Àrea d'Educació i amb la Taula per a persones amb discapacitat, anirà destinada a uns 250 alumnes alumnes de les escoles Pi d'en Xandri i Avenç.

L'espectacle 'Companys de barri', a càrrec de la Federació ECOM, arriba a Sant Cugat després de l'èxit que va aconseguir ara fa un any, quan va ser programat en el marc de l'Any Europeu de les persones amb discapacitat. Si llavors va ser un espectacle obert a tothom, enguany està adreçat especialment a les escoles, dins dels programes que engega l'Àrea de Serveis Socials.

L'objectiu d'aquesta representació és donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat i les seves necessitats, incidint especialment en el públic més jove, perquè de petits s'acostumin a veure els discapacitats amb normalitat. Ho explica el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs. L'escoltem.

Enric Tomàs

L'objectiu és sensibilitzar, especialment els infants sobre les persones amb discapacitat, que aprenguin a veure les discapacitats amb normalitat


El fet de ser un espectacle de titelles persegueix l'objectiu d'entrar d'una manera més directa, senzilla i més agradable als escolars. També s'afavoreix que els espectadors interactuïn amb els titelles, preguntant tot allò que vulguin saber.

L'espectacle 'Companys de barri' és una representació sobre un grup de cinc adolescents que van a la mateixa escola i viuen al mateix barri. Un cop són a l'institut, expliquen com es van conèixer, com es van fer amics i com van aprendre els uns dels altres. En aquest grup d'amics hi ha representada part de la diversitat que podem trobar a Catalunya i cada titella està disposada a explicar què li passa, per què no camina o com llegeix sense utilitzar els ulls.

D'altra banda, aquest dissabte, a les 12 del migdia, a la Biblioteca del Mil·lenari, l'escriptora Anna Laguna serà l'encarregada de llegir el conte 'Un dia qualsevol', protagonitzat per una nena discapacitada de vuit anys. Aquesta activitat s'inclou també dins les accions que impulsa l'Àrea de Serveis Socials per acostar les discapacitats al públic infantil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.