L'Ajuntament estudia presentar-se com acusació en els casos de violència sexual


Temes relacionats

S'eleven a dos els casos de presumpta agressió sexual a Sant Cugat ( 5/feb/19)

Més d'un centenar de persones clama contra les agressions sexuals a Sant Cugat ( 5/feb/19)

Detingut un menor per una agressió sexual a la sortida d'una discoteca de Sant Cugat ( 4/feb/19)


  • Comparteix:

Cossos de seguretat i Fortuny han mantingut una reunió aquest dimarts / Foto: Ajuntament

Cossos de seguretat i Fortuny han mantingut una reunió aquest dimarts / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament està estudiant personar-se com a acusació en els procediments judicials per violència sexual. Així ho ha anunciat el consistori, després de donar-se a conèixer dos presumptes casos d'agressions sexuals a una zona d'oci de Sant Cugat. De fet, l'Ajuntament ja mira d'estar present com a acusació contra aquests dos presumptes atacs.

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, s’ha reunit aquest dimarts a la tarda amb el cap de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Sant Cugat, Manel Rodríguez, per analitzar conjuntament els dos casos i ha condemnat rotundament 'qualsevol tipus de violència sexual'.

A la reunió, Rodríguez ha avançat que els Mossos d'Esquadra en coordinació amb la Policia Local reforçaran la vigilància a la zona d'oci nocturn on s'han produït les dues presumptes agressions sexuals. Així mateix, l'Ajuntament hi instal·larà els propers caps de setmana una carpa per informar i prevenir aquests tipus de comportaments, com ja s'ha fet en anteriors ocasions en altres espais d’oci. D'altra banda, el consistori també impulsarà properament una campanya de sensibilització per prevenir qualsevol mena d’agressió sexual.

Adhesió al protocol de la Generalitat contra agressions sexuals en espais d'oci
En un comunicat, l'Ajuntament ha explicat que s'afegirà al Protocol de seguretat contra agressions sexuals en espais d'oci, que recentment ha aprovat el govern català.

El protocol, exliquen, pretén 'evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat sexual quedi impune', especialment en els entorns d'oci. Per això, s'estableixen 'les accions operatives envers l'agressor i les pautes d'actuació dels cossos de seguretat davant casos d'assetjament no penal o violències sexuals constitutives de delicte'. L'objectiu és donar criteris als professionals de seguretat davant totes les violències sexuals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.