El Carnaval de Sant Cugat ja té cartell


Temes relacionats

Obertes les inscripcions de comparses per a un Carnaval Infantil que canvia d'horaris ( 2/feb/19)

Obertes les inscripcions per participar al Concurs de Comparses de Carnaval (30/gen/19)


  • Comparteix:

Les Velles són un dels principals atractius de la festa / Foto: Localpress

Les Velles són un dels principals atractius de la festa / Foto: Localpress

La festa més esbojarrada de l'any ja té il·lustració i enguany, el cartell escollit ha estat una obra de Marc Hosta que mostra un gall amb el vestit tradicional de les Gitanes. També s'ha donat a conèixer la programació de la festa, que mantindrà la mateixa estructura que l'any passat, però amb modificacions horàries. A causa de la coincidència amb la festa de Sant Medir, el Carnaval infantil es mourà al diumenge a la tarda. En conjunt, la celebració del Carnaval a la ciutat començarà el proper 28 de febrer i s'allargarà fins al 6 de març.

El cartell és obra de Marc Hosta / Foto: Comissió de Carnaval
El cartell és obra de Marc Hosta / Foto: Comissió de Carnaval


La 'pèrdua de poder de l'alcaldessa' iniciarà la festa
La celebració s'iniciarà oficialment amb la pèrdua de poder de l'alcaldessa, Carmela Fortuny, i la conseqüent presa de poder del Gall de Carnaval, que tindrà lloc dijous 28 de febrer a les vuit del vespre a la plaça de la Vila. Mitja hora abans hi haurà el tradicional Ball dels Estirats a la plaça de Sant Pere i la posterior crida del Gall amb la col·laboració de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat (EMTSC).

El Gall de Carnaval amb la bara consistorial / Foto: Localpres
El Gall de Carnaval amb la bara consistorial / Foto: Localpres


El Cercatasques més 'animat'
Divendres 1 de març a les vuit de la tarda serà el torn del Cercatasques, que anirà de la plaça de Pep Ventura fins a l'Envelat de Carnaval, al Parc de Ramon Barnils. Enguany, la temàtica serà sobre els dibuixos animats. El dia acabarà amb el tradicional Envelat de Carnaval, d'onze de la nit a tres de la matinada.

El Cercatasques estarà ambientat en els dibuixos animats / Foto: Localpres
El Cercatasques estarà ambientat en els dibuixos animats / Foto: Localpres


Dissabte, dia de moure l'esquelet
Els balls arribaran dissabte. A les onze del migdia arrencaran les cercaviles de Gitanes, des de la plaça Victòria dels Àngels fins a la plaça d'Octavià. Un cop allà, cap a la una del migdia, hi haurà el tradicional Ball de Velles i Ball de Gitanes, amb el posterior brou del Carnaval.

També dissabte, però a la tarda, tindran lloc les comparses adultes de la festa. La rua arrencarà a les set de la tarda a la carretera de Cerdanyola i acabarà a la plaça d'Octavià. Allà, una hora més tard, hi haurà una actuació de les comparses a l'escenari i la posterior entrega de premis. A la nit, a partir de dos quarts de deu i fins a les sis de la matinada, la música prendrà el protagonisme de l'Envelat de Carnaval a ritme de la Golden Beat i PD Orgull Gall.

El Ball de Gitanes farà petita la plaça d'Octavià / Foto: Localpres
El Ball de Gitanes farà petita la plaça d'Octavià / Foto: Localpres


Els més petits, estrelles del diumenge
El Carnaval infantil arribarà diumenge a partir de dos quarts de cinc de la tarda, hora en què arrencarà la rua de comparses infantils des de la plaça de Barcelona i fins a la plaça d'Octavià. Més tard hi haurà el Ball de Gitanetes i el Ball de Giovenetes, a més del Pregonet de Carnaval. La jornada acabarà amb l'entrega de premis de les comparses, una xocolatada i l'animació infantil amb La Portàtil FM.

Les comparses infantils giren entorn de diferents temàtiques / Foto: Localpres
Les comparses infantils giren entorn de diferents temàtiques / Foto: Localpres


El dia més trist serà dimecres
Dimecres 6 de març a les set de la tarda hi haurà la processó d'enterrament i la sardinada de comiat. Serà llavors quan l'alcaldessa recuperarà el poder del municipi.


Esther Madrona

El cartell d'enguany té un caire molt festiu i aglutina molt bé alguns dels principals motius de la festa com el vestit de Gitanes i el Gall.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.