Tall parcial a la rotonda de l'hipòdrom aquest cap de setmana


  • Comparteix:

Segment de la rotonda on es produirà el tall / Foto: Google Maps / Cugat.cat

Segment de la rotonda on es produirà el tall / Foto: Google Maps / Cugat.cat

El tram de la rotonda de l'hipòdrom entre la carretera de Rubí i el carrer de Vallespir quedarà tallat al trànsit aquest cap de setmana. Es tracta d'una restricció que es repetirà tots els caps de setmana i que servirà per acostumar els conductors i calcular l'impacte que es derivarà de la introducció del carril bici que travessarà la rotonda. Derivat del tall, no es podrà accedir a la rotonda des de la carretera de Rubí i tampoc no es podrà accedir a Vallespir des de la rotonda. El tall estava previst pel cap de setmana passat, però el consistori va decidir ajornar-lo per motius tècnics.

Els treballs van començar fa tres setmanes i suposaran un canvi important a la circulació per la zona. Les tres rotondes actuals, l'hipòdrom, el Xic i els Arreus, es convertiran en una de gegant que, segons la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, 'no eliminarà les cues, però les farà més fluïdes'.

La nova circulació a la rotonda
AMPLIA'L
Paraira ha explicat que el fet que no s'hagi de cedir el pas en tres rotondes, sinó en una sola, ajudarà a millorar la circulació, tot i que, ha advertit, 'les cues no desapareixeran'. Tot plegat ajudarà a configurar una futura ruta ciclable que unirà Sant Cugat amb Rubí i permetrà els vianants i les bicicletes transitar amb seguretat en un espai on fins ara no disposaven de cap alternativa.

La futura ruta, ha explicat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, durant la visita d'obres, seguirà amb el tram que transcorre paral·lel a la carretera de Rubí fins al terme municipal de la ciutat veïna i es connectarà també amb l'avinguda de Rius i Taulet circumval·lant la rotonda del Xic. L'objectiu final és 'reduir el trànsit en vehicle privat' en una ciutat on puguin conviure 'bicicletes, patinets i persones que van a peu', ha assenyalat.




Cristina Paraira

El gran avantatge és que, tot i haver-hi trànsit en hora punta, guanyem poder creuar amb seguretat a peu o en bicicleta d'una manera segura.

Carmela Fortuny

Treballarem perquè sigui així. Després dependrà d'altres factors, com per exemple dels pressupostos, tot i que bona part de la subvenció ve de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.