Rubí recull signatures per reclamar un nou hospital de referència per a la comarca

La campanya ja reuneix més de 2.000 suports


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Rubí ha iniciat la campanya / Foto: Lali Puig

L'Ajuntament de Rubí ha iniciat la campanya / Foto: Lali Puig

L'Ajuntament de Rubí ha impulsat una recollida de signatures a la plataforma Change.org per reclamar a la Generalitat la construcció de l'hospital de referència en aquesta ciutat que doni servei també a Sant Cugat i a Castellbisbal. Set anys després que el govern de CiU ajornés 'sine die' l'hospital Vicente Ferrer, ara, el consistori rubinenc (PSC) ha posat en marxa aquesta acció amb més de 2.000 signatures recollides amb el lema 'No més excuses'. La campanya arriba després que la consellera de Salut, Alba Vergés, reconegués fa unes setmanes que la comarca necessita un 'reforç' en aquest àmbit.

De fet, l'acció del consistori rubinenc ha estat motivada davant la impossibilitat de reunir-se amb la consellera de Salut, amb qui tenien una entrevista agendada, finalment cancel·lada. Així ho ha explicat l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, a Cugat.cat. Martínez ha lamentat que aquestes demandes 'no existeixin' per a la Generalitat i ha explicat que la negativa de la conselleria ha estat 'la gota que ha fet vessar el got'. La màxima responsable de la ciutat veïna també ha dit que no descarta fer front comú amb Sant Cugat i Castellbisbal per seguir reclamant l'equipament.

Una reivindicació que porta cua
La demanda d'un nou centre hospitalari de referència és un tema que porta anys sobre la taula. Tot va començar quan, amb l'últim govern del tripartit, es va plantejar la construcció d'un hospital comarcal a Rubí, que havia d'anomenar-se Hospital Vicente Ferrer.

L'equipament, però, va quedar aturat en l'època de Boi Ruiz com a conseller de Salut per qüestions pressupostàries, i a la legislatura passada el tema va revifar. Llavors, amb Toni Comín al capdavant, la conselleria va veure 'possible' tancar un acord de compra amb l'Hospital Universitari General de Catalunya (HGC). Una acció que va plantejar com a alternativa a la construcció d'un nou hospital comarcal, però que no va prosperar i que tampoc va satisfer el consistori rubinenc, a qui no li constava que l'hospital estigués disposat a acceptar l'oferta i que va continuar reclamant un nou centre per a la comarca.

Aquesta recollida de signatures no és la única que s'ha posat en marxa en tot aquest temps. Fa un any, un santcugatenc també en va iniciar una que va aconseguir prop de 1.300 suports.






Ana Maria Martínez

Portàvem molts mesos esperant la visita amb la consellera de Salut, però finalment ens ha dit que no ens podrà atendre. Això ha estat la gota que ha fet vessar el got.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.