Bicicletes elèctriques públiques per compartir, aviat a Sant Cugat

El servei, present a 11 municipis de l'Àrea Metropolitana, arribarà a la ciutat en les propreres setmanes


  • Comparteix:

Les noves bicicletes del servei d'E-Bicibox / Foto: ACN

Les noves bicicletes del servei d'E-Bicibox / Foto: ACN

Sant Cugat disposarà de la nova bicicleta elèctrica pública compartida, l'E-Bicibox, en les properes setmanes. Per fer-ne ús caldrà estar registrat i disposar d'una targeta identificativa diferent al servei de Bicibox, amb 11 estacions al municipi. Hi haurà dos tipus d'abonaments: un de 30 euros l'any i un altre segons franges temporals d'ús que arrenca en els 50 cèntims la mitja hora. Promocionalment, els primers 30 minuts seran gratuïts. El projecte arrenca amb 300 bicicletes repartides en 45 mòduls tancats de 14 places. La iniciativa, impulsada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), està present en 11 municipis.

Com funcionarà?
A diferència del servei del Bicing a Barcelona, on les bicicletes s'estacionen a l'aire lliure, l'E-Bicibox funciona amb mòduls tancats molt similars als Bicibox, que l'AMB va instal·lar en una vintena de municipis ara fa un anys. Així, l'usuari, un cop passada la targeta pel lector del mòdul podrà obrir la porta de la bicicleta que se li assigni endur-se-la. Per deixar-la es farà el mateix procediment.

Per evitar problemes d'estacionament de les bicicletes, l'AMB ha previst 630 places en total exclusives per l'E-Bicibox. A cada un dels 45 mòduls instal·lats hi hauran sis o set places amb bicicletes disponibles i sis o set més per a possibles retorns. El servei estarà operatiu, inicialment, de set del matí a dotze de la nit tots els dies de l'any. L'horari s'adaptarà en funció de la demanda.

La iniciativa respon a la voluntat de l'AMB d'impulsar polítiques que aconsegueixin 'rebaixar els nivells de contaminació', ha explicat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.