Sant Cugat registra 14 delictes d'abusos i agressions sexuals durant el 2018


  • Comparteix:

La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat.cat)

La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat.cat)

L'any passat es van denunciar a Sant Cugat 14 delictes contra la llibertat sexual, segons dades dels Mossos d'Esquadra facilitades a Cugat.cat. D'aquests, set van ser abusos sexuals, que inclouen tocaments, i un abús sexual amb penetració. També es van registrar tres agressions sexuals i tres agressions sexuals amb penetració, és a dir, una violació. Tot i que el nombre de fets delictius és similars a l'any anterior, des del cos recorden que cal eliminar aquesta xacra i per això és necessari denunciar en tots els casos.

Això inclou, apunten els Mossos, tant els casos que tenen lloc dins l'àmbit domèstic com aquells que es produeixen en l'espai públic. Durant el 2018, dels 14 delictes registrats, cinc van tenir lloc a la via pública, quatre en l'àmbit de la llar, tres en zona d'oci i dos van ser tocaments amb la intenció d'un robatori. Dels cinc fets perpetrats a la via pública, tres van ser abusos sexuals -tocaments- i una agressió sexual amb penetració. Vinculats a tots aquests fets, s'han produït tres detencions i quatre persones estan investigades.

'Sant Cugat és segura pel que fa delictes contra les persones', assegura el cap de la comissaria local dels Mossos d'Esquadra, el sotsinspector Manel Rodríguez, qui defensa que cada vegada es denuncien més aquest tipus d'atacs, però que els que es produeixen dins l'àmbit domèstic són més difícils de prevenir pels cossos de seguretat.

De fet, el 2016 es van registrar 23 fets delictius contra la llibertat sexual, algun d'ells vinculats a un únic agressor. El 2017 la xifra es va reduir fins als 15, un més que durant el 2018, tot i que no es va denunciar cap agressió sexual amb penetració.

Sempre denunciar
Després dels últims casos fets públics a Sant Cugat durant el 2019, des del cos de seguretat no es considera cap espai de la ciutat com 'un punt negre', però es recorda de la importància de denunciar qualsevol tipus d'abús o agressió sexual.

'Com a societat no podem permetre aquest tipus de conductes', afirma el sotsinspector Rodríguez, qui recomana posar sempre en coneixement els fets perquè la policia pugui donar resposta.

En cas que es produeixin en espais com discoteques, recorda que aquests establiments compten per llei amb persones de seguretat homologades. Informar-les el més aviat possible pot servir d'ajuda, aixó com per retenir els presumptes agressors fins a l'arribada d'agents policials.




Manel Rodríguez

Sant Cugat és segura pel que fa als delictes contra les persones. Dels 14 casos, si treiem els de l'àmbit de la parella i els de zones d'oci, en via pública tenim cinc casos.

Manel Rodríguez

El primer consell és denunciar. A més, si estem a zones d'oci, han d'haver vigilants i els podem comunicar els fets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.