Cugat.cat fa honor a la ràdio amb una edició especial del 'Connectats' i 100 espectadors

Xavier Bosch, Neus Bonet i Carles Pérez han assistit al programa celebrat a l'ANC amb Amics de la UNESCO Sant Cugat


Temes relacionats

500 fans embogeixen al Sant Cugat Centre Comercial per veure Natàlia d'OT (14/feb/19)


  • Comparteix:

Cugat.cat ha fet honor a la ràdio aquest dimecres amb un programa en directe del 'Connectats' a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) i que ha estat farcit de reflexions sobre el passat, el present i el futur de la ràdio amb motiu del seu dia mundial. La proposta, inclosa en la programació dels Amics de la UNESCO Sant Cugat, ha comptat amb convidats de referència com Xavier Bosch, Neus Bonet i Carles Pérez. Tot plegat durant tres hores de ràdio en directe que han atret més d'un centenar de persones que no s'han volgut perdre una edició especial d'aquest magazín produït per la Xarxa, capitanejat per Cugat.cat i on hi participen les sis ràdios que conformen la corona metropolitana.

ESCOLTA-HO

Un programa especial que ha permès a Cugat.cat tornar a sortir al carrer a fer ràdio en directe davant públic. La directora del mitjà, Mònica Lablanca, ha recalcat la importància d'apropar la ràdio 'a la ciutadania i a les entitats' i 'estar al costat dels veïns i veïnes' de Sant Cugat.

El 'Connectats' està presentat per Carme Reverte, produït per Anabel Piñar i amb Adrià Tirado a les vies de so, a més de la col·laboració de cinc ràdios de l'àrea metropolitana. Tots ells han unit esforços per tirar endavant 'un programa amb molt treball de preparació', com ha explicat Reverte, que també ha destacat el paper d'uns convidats 'extraordinaris'.

Els primers a parlar de 'la ràdio del passat' han estat Òscar Cardona (Ràdio L'Actual), Joan Solé (TIC escènic de Castellar) i Maria Godoy (Grup Dones Sàvies del barri de Sant Cosme del Prat). 'La ràdio del futur' l'han visualitzada l'expert en noves tecnologies Xavi Salla i el professor de comunicació audiovisual de la UAB, Juan José Perona.

Neus Bonet i Carles Pérez han debatut sobre 'el present de la ràdio' des de la seva perspectiva professional. Bonet, que presenta el 'Catalunya Migdia. Cap de Setmana' a Catalunya Ràdio, ha explicat que és important 'parlar de ràdio', i més si es fa 'en directe i davant d'un públic'. Pérez presenta 'El matí i la mare que el va parir' de Ràdio Flaixbac i ha reivindicat la necessitat de 'reflexionar sobre la ràdio' i parlar amb els seus professionals.

Un dels plats forts ha vingut amb el periodista i escriptor Xavier Bosch, que ha destacat la ràdio per ser 'la que genera més complicitats' i amb la que s'estableix una relació especial. Durant la seva intervenció, Bosch també ha anunciat que durant el mes de setembre veurà la llum la seva nova novel·la. Bosch ha estat acompanyat pels periodistes Jordi Rius (Ràdio L'Actual) i Ramon Vilajosana (Ràdio Terrassa).

Música, gastronomia i teatre també han tingut cabuda al programa. Les receptes d'abans han vingut amb el cuiner Txus Zubéldia i el xef Rafa Puñet. La cultura s'ha assaborit amb una sessió de ràdio-teatre amb l'Associació Amants del Teatre de Sant Cugat. El programa ha posat el punt final amb una actuació en directe de Carmina Nos.

El programa també ha estat possible gràcies a la Xarxa de Comunicació Local i els Amics de la UNESCO Sant Cugat. El cap d'operacions de la Xarxa, Miquel Herrada, ha defensat el paper de les ràdios locals i de programes com el 'Connectats' per la seva 'funció social' i la seva contribució 'a fer més viva la ràdio'. La presidenta dels Amics de la UNESCO, Isabel González, ha insistit en la idea que aquests actes 'apropen' la ràdio amb la ciutadania.

Les emissores que cuinen el 'Connectats' conjuntament amb Cugat.cat són Ràdio Ciutat de Badalona, El Prat Ràdio, Ràdio Castellar, Ràdio Sabadell i la Ràdio Municipal de Terrassa.














Mònica Lablanca

Estem molt contents. Sempre és una satisfacció treure el programa al carrer. Hem tingut la sort d'estar acompanyats per molts santcugatencs. La ràdio local té aquest paper: estar al costat dels veïns i veïnes de la ciutat.

Carme Reverte

Hi ha hagut molt treball al darrere de preparació. Fer un programa amb públic és molt agraït. Hem tingut uns convidats extraordinaris.

Neus Bonet

Tot el que és parlar de ràdio sempre m'agrada, i més amb públic i en directe.

Carles Pérez

Jo crec que és molt important que reflexionem sobre tot el que consumim, també la ràdio. És molt important parlar-ne i que ens trobem els que fem ràdio.

Xavier Bosch

Em sembla que de tots els mitjans, la ràdio és el que genera més complicitats.

Miquel Herrada

Gràcies a programes com el 'Connectats' contribuïu a fer més viva la ràdio. La ràdio local no és només una escola de professionals. Fa una funció social que si no existís la trobaríem a faltar.

Isabel González

Ha estat realment fantàstic i tenim il·lusió de repetir una altra vegada. D'aquesta manera ens unim més amb la gent de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.