[Infografia] Les actuacions del Síndic de Greuges de Catalunya a Sant Cugat

A nivell nacional, les polítiques socials centren una de cada tres queixes


  • Comparteix:

Ribó lliure l'informe al president del Parlament, Roger Torrent / Foto: ACN

Ribó lliure l'informe al president del Parlament, Roger Torrent / Foto: ACN

El Síndic de Greuges de Catalunya va efectuar l'any passat a Sant Cugat 141 actuacions, de les quals 76 eren queixes i 65, consultes. Són dades extretes de l'informe que aquesta institució, personada en Rafael Ribó, ha presentat al Parlament i d'on s'extreu que a la comarca s'han registrat 1.980 actuacions i, al conjunt del país, 20.749. Més enllà de les actuacions amb particulars, el Síndic va engegar a Sant Cugat 15 actuacions arran de peticions d'administracions o empreses. D'aquestes, 11 s'han traslladat al Síndic de Sant Cugat.



Desigualtats socials
Les polítiques socials centren el 31,3% de les queixes a nivell nacional que van arribar al síndic el 2018, segons l'informe. Per això Rafael Ribó ha reclamat més acord polític per fer front a les problemàtiques i a les desigualtats socials. També ha denunciat la 'inadequada resposta' de les administracions davant els desnonaments de persones vulnerables. El síndic considera que l'increment de les queixes en aquest àmbit posen de manifest 'la manca d'un parc d'habitatges social social suficient i el col·lapse de les meses d'emergència residencial'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.