Els Amics de la UNESCO posen de manifest que el 40% de les llengües existents estan en perill d'extinció


  • Comparteix:

La diversitat de les llengües ha estat el tema central de la presentació del Llibre de l'Estat del Món 2004

La diversitat de les llengües ha estat el tema central de la presentació del Llibre de l'Estat del Món 2004

600 estudiants de Sant Cugat, provinents de 6 centres de secundària, han assistit a la jornada escolar sobre l'estat del món, que s'ha celebrat avui al Teatre Auditori a càrrec d'Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat. L'acte ha servit, com cada any, per presentar el llibre 'L'estat del món', i ha tingut com a lema 'La diversitat de les llengües com a patrimoni de la humanitat'.

600 joves de sis centre de secundària de Sant Cugat han assistit a la jornada sobre l'estat del món, i sobre la importància de les llengües minoritàries. Els estudiants han comptat amb la presència del periodista, Vicenç Villatoro, així com de la tinent d'alcalde d'ensenyament, Àngels Solé, i d'un ciutadà d'origen Gambià, Malan Sambú.

Des de la UNESCO, es vol transmetre a la joventut de Sant Cugat la necessitat de treballar per fomentar les llengües minoritàries i de la importància que actualment hi ha en la militància del català. Escoltem a Llorenç Batchellí, President de l'Associació Amics de la UNESCO Valldoreix-Sant Cugat.

Llorenç Batxalí

Portem un testimoi d'una persona que els parlarà de la importància que té el patrimoni personal de la llengua pel futur desenvolupament de la persona i de la societat.


Tots els estudiants han rebut el llibre 'L'estat del món 2004', que elabora el World Watch Institute, i que s'edita en 136 idiomes amb l'objectiu d'analitzar l'evolució d'indicadors ambientals i socials. D'aquesta manera, els nens i nenes podran treballar a classe sobre el tema.

Antoni Roig, professor de filosofia de l'IES Arnau Cadell, espera que després d'aquesta jornada els joves despertin el seu sentit crític sobre aquesta situació de la llengua. L'escoltem.

Antoni Roig

Allò que a mi m'interesaria és que se'ls despertés el seu sentit crític, i fossin capaços d'analitzar les seves pròpies creences i el que han escoltat des del seu punt de vista.


Des de la UNESCO esperen que el tema escollit 'la diversitat de les llengües com a Patrimoni de la Humanitat', hagi estat d'interès pels estudiants, perquè creuen que és important que els joves santcugatencs sàpiguen que en el món existeixen més de 1000 llengües, i que el 40% d'aquestes estan en perill d'extinció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.