Prop d'un miler de persones es mobilitza a Sant Cugat en suport a la vaga general del 21F


  • Comparteix:

Moment de l'inici de la manifestació a Sant Cugat / Foto: Cugat.cat

Moment de l'inici de la manifestació a Sant Cugat / Foto: Cugat.cat

Prop d'un miler de persones s'han sumat aquest dijous a la manifestació en suport de la vaga general convocada per la Intersindical-CSC. La mobilització ha sortit de la plaça de Lluís Millet, on s'ha llegit un manifest, i ha arribat fins a la plaça de la Vila, on s'ha concentrat davant l'ajuntament.

La manifestació l'ha encapçalat una pancarta amb el lema '21F Vaga General Jutgem l'Estat' i ha arrencat des de la plaça de Lluís Millet a les onze del matí. Abans, membres del comitè de vaga han llegit un manifest de crítica a l'actuació policial dels Mossos d'Esquadra durant el tall de les vies de tren a l'estació de Sant Cugat. La membre del comitè de vaga Núria Bou, en nom del col·lectiu, ha qualificat el govern de la Generalitat d''hipòcrita' per 'animar a la vaga' i després 'enviar els Mossos'.

El recorregut, al qual també hi han participat representants polítics locals, ha estat ple de proclames com 'Vaga general', 'Llibertat preses polítiques' i 'Li diuen democràcia i no ho és', entre d'altres. Després de passar pel carrer de Valldoreix, el carrer de Santa Maria i el carrer de Santiago Rusiñol, els manifestants han arribat a la plaça de l'U d'Octubre i han baixat per l'avinguda de Francesc Macià, a l'Scalextric, fins la Rambla del Celler, on s'han concentrat davant l'ajuntament.

Allà també s'hi ha sumat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que ha qualificat el seguiment de la vaga d''important' a la ciutat i, en especial del personal de l'Ajuntament, que ha xifrat en el 80% a l'espera de confirmació. També ha defensat el 'civisme' dels manifestants, també en el tall de les vies, i l'actuació dels Mossos d'Esquadra, amb qui ha estat 'en contacte constant'.
















Núria Bou

Respecte el tall d'aquest matí, pensem que l'actuació policial ha estat molt bèstia. No ho pensàvem, nosaltres estàvem pacíficament i hem marxat quan ens han dit que marxéssim.

Carmela Fortuny

Més enllà del tall, que ha significat incomoditats però també el dret a vaga que s'ha de respectar. El comportament ha estat cívic i jo no el censuraré. Destacar també la gran manifestació de la plaça de la Vila i també recorrent els carrers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.