45 minuts 'jutjant l'estat': així ha estat el tall de les vies del 21-F


Temes relacionats

Una manifestació massiva i un tall a FGC fan notar la vaga del 21-F a Sant Cugat (21/feb/19)

[FOTOGALERIA] El matí de vaga general a Sant Cugat, en imatges (21/feb/19)

L'aturada general a Sant Cugat, a cop de piulada (21/feb/19)


  • Comparteix:

Els agents han retirat els manifestants de les vies a les vuit del matí / Foto: Cugat.cat

Els agents han retirat els manifestants de les vies a les vuit del matí / Foto: Cugat.cat

El capítol més significatiu de la jornada de mobilitzacions a Sant Cugat per la vaga general ha vingut protagonitzat pel tall de les vies a l'alçada de l'estació de FGC . Una cinquantena de persones ha efectuat l'acció, vinculada a la vaga general convocada per la Intersindical-CSC. El tall s'ha iniciat passades les set del matí, quan aquestes persones han saltat a les vies. Els protestants han estat desallotjats pels Mossos d'Esquadra, que han identificat cinc persones, segons el comitè de vaga. El servei de trens aturat al tram de Sant Cugat s'ha reprès després de 45 minuts.

Durant l'acció, els manifestants han cridat ‘Llibertat presos polítics’ i ‘Vaga general’. A més, portaven pancartes amb proclames com ‘Jutgem l’Estat’ i ‘Solidaritat amb les companyes de @8MilMotius'

Cinc persones han estat identificades, segons el comitè de vaga. La membre del col·lectiu, Núria Bou, ha llegit un manifest en què titllava d''hipòcrita' el govern de la Generalitat, que 'ha animat a la vaga i després ha enviat els Mossos per impedir-la'. Bou ha qualificat l'actuació policial de 'bèstia' i ha assegurat que no s'ho esperaven perquè estaven manifestant-se pacíficament.

El servei de la línia Barcelona-Vallès ha estat interromput a l’estació de Sant Cugat, però amb funcionament entre Plaça Catalunya i Sant Cugat, entre Mira-sol i Terrassa Nacions Unides i entre Volpelleres i Sabadell Parc del Nord.









Núria Bou

Respecte el tall d'aquest matí, pensem que l'actuació policial ha estat molt bèstia. No ho pensàvem, nosaltres estàvem pacíficament i hem marxat quan ens han dit que marxéssim.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.