El Club Muntanyenc, banderer de Sant Medir

L'entitat compleix enguany 75 anys


  • Comparteix:

El Club Muntanyenc serà l'encarregat de portar la bandera de la festa / Foto: Localpres

El Club Muntanyenc serà l'encarregat de portar la bandera de la festa / Foto: Localpres

Ja es coneix el banderer del Sant Medir d'enguany, que té lloc aquest diumenge. Aquest any capitanejarà la festa el Club Muntanyenc de Sant Cugat (CMSC) amb motiu del seu 75è aniversari. L'entitat serà l'encarregada de protagonitzar a les deu del matí la tradicional cercavila dels Banderers de Sant Medir des de la plaça d'Octavià fins a la plaça de Barcelona i de lliurar la bandera a l'alcaldessa, Carmela Fortuny, a l'ermita del copatró de la ciutat.

La programació tindrà el mateix esquema que l'any anterior, tot i que la festa coincidirà enguany amb el Carnaval. Un fet que des de l'organització, la Penya Regalèssia, esperen que no afecti significativament la festa. Per això, les activitats del Carnaval s'han traslladat a la tarda.

Sortida dels Gegants
Com és tradició, la festa s'iniciarà diumenge amb la tradicional sortida dels Gegants des de la plaça d'Octavià cap a l'Ermita de Sant Medir. Un cop allà, hi haurà la Ballada de Sardanes amb la Cobla Contemporània i el típic toc de campanes a tres quarts d'onze del matí, amb l'arribada dels Banderers i el lliurament de la bandera a l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que enguany entomarà el primer Sant Medir en el càrrec.

Després, a la una del migdia, hi haurà la tradicional missa, oficiada enguany pel nou rector Emili Marlés, posteriorment els parlaments i les actuacions de les entitats de cultura popular de la ciutat amb l'acompanyament de l'Escola de Música Tradicional. La festa posarà el punt final a l'ermita amb una nova ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània.

Ja a la tarda, a les sis i a l'Esglèsia del Monestir, hi haurà un concert d'orgue amb Patrick Valls.






Sílvia Solanellas

Tota la programació que ha preparat el Club Muntanyenc per celebrar el seu 75è aniversari inclou tant propostes culturals com propostes de caire esportiu, perquè possiblement molta gent coneix el Club Muntanyenc per les seves passejades a Collserola i moltes activitats que també es fan amb tots els infants i joves de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.