El mòbil, un aliat a les aules del Pla i Farreras

L'institut és pioner en permetre l'ús del telèfon entre els alumnes com a eina educativa


  • Comparteix:

Els alumnes del Pla i Farreras poden fer servir el mòbil a classe de manera responsable / Foto: ACN

Els alumnes del Pla i Farreras poden fer servir el mòbil a classe de manera responsable / Foto: ACN

Les aules de l'institut Pla i Farreras han fet del mòbil un aliat enlloc d'un enemic. El centre santcugatenc aposta perquè els alumnes puguin fer servir el telèfon a classe sempre que el seu ús sigui 'responsable' i amb finalitat educativa, ha explicat el cap d'estudis de l'institut, Toni Aparicio. El conseller d'Educació , Josep Bargalló , ha anunciat la creació del programa d'innovació pedagògica Mòbils.edu, 'un programa pioner que aposta per integrar el valor educatiu de les tecnologies a l'aula', i al qual es podran sumar 100 centres de cara el curs vinent.

'La realitat és que el 71% dels alumnes d'entre 10 i 15 anys ja tenen mòbil', ha assegurat Bargalló. Per aquest motiu, resulta difícil prohibir l'ús del mòbil a classe, una situació que genera 'molts conflictes' perquè la majoria d'alumnes el porten a sobre i resultava difícil que no el fessin servir en cap moment, ha afirmat Aparicio.

La solució: incorporar-los com a eina de coneixement sempre que els alumnes el facin servir sota 'el codi d'ús' del centre. Només el poden treure si és amb el permís del professor, no es pot utilitzar en un examen i al pati només estan regulats certs usos com escoltar música i veure vídeos, però no fer fotografies. Durant les excursions es poden prendre imatges o vídeos d'allò que es visita.

El programa Mobil.edu s'adreça als alumnes de 5è, 1r i 2n d'ESO amb l'objectiu d'implantar el model BYOD (Bring Your Own Device), que suposa que els alumnes portin a l'aula els seus propis mòbils per poder-hi treballar mentre que els alumnes de Primària continuen fent servir la tecnologia més habitual actualment, que són les tauletes. El departament preveu arribar a destinar 400.000 euros que 'en cap cas serà per comprar cap dispostiu a cap alumne' sinó per a la formació del professorat.


Toni Aparicio

El telèfon mòbil és una eina amb un gran potencial. Com a tota eina, si es fa un mal ús, pot donar problemes però no per això s'ha de deixar d'utilitzar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.