HP convoca avui més de 300 estudiants al CodeWars per fomentar la vocació científica


  • Comparteix:

Més de 300 alumnes participen en aquesta 5a edició / Foto: HP

Més de 300 alumnes participen en aquesta 5a edició / Foto: HP

Un total de 312 estudiants participen aquest dissabte a la competició 'CodeWars' organitzada per cinquè any consecutiu pel centre internacional de Hewlett-Packard (HP), amb seu a Sant Cugat. La competició de programació i codificació busca fomentar la vocació dels estudiants d'entre 14 i 18 anys per als estudis STEM (les sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), principalment en les àrees d'informàtica i les telecomunicacions i, sobretot, entre les noies. La jornada tindrà lloc a les instal·lacions de la companyia a partir de dos quarts de deu del matí i s'allargarà fins a les cinc de la tarda.

Els més de 300 alumnes procedeixen de 75 escoles catalanes diferents i, durant les tres hores que dura la competició, hauran de demostrar els seus coneixements en llenguatges de programació com Java, C++ o Python. Els professors que els acompanyin participaran en una jornada de debat sobre com despertar l'interès per la ciència, la innovació i la tecnologia entre els més joves des de les escoles.

Un cop finalitzada la competició, a les dues del migdia, HP ofereix un dinar per a tots els participants i jocs organitzats per voluntaris de la companyia. A tres quarts de quatre s'anunciarà els guanyador i es lliuraran els premis per acabar la jornada a les cinc de la tarda. Després, aquells que vulguin podran assistir a una visita per les instal·lacions d'HP. La jornada compta amb la presència de la directora General de Polítiques Digitals de la Generalitat, Joana Barbany.

Diversos estudis apunten que els llocs de treball relacionats amb la ciència i la tecnologia no deixaran d'augmentar en els propers anys i, en canvi, les matriculacions en aquest sector no deixen de disminuir, especialment entre les noies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.