Les Planes millora les línies elèctriques i es dota d'una sala polivalent

Són algunes de les actuacions que està experimentant el districte


Temes relacionats

Telefònica assumirà els soterraments de línia pendents a les Planes (29/gen/19)

Videovigilància a Can Cortés i completar la reforma dels vestidors de Pere Grau, nous projectes de les Planes ( 1/mar/18)


  • Comparteix:

L'alcaldessa ha visitat la nova sala polivalent / Foto: Localpres

L'alcaldessa ha visitat la nova sala polivalent / Foto: Localpres

L'Ajuntament i Endesa han acordat una actuació de millora a les línies del districte amb l'objectiu d'ordenar el cablejat existent i retirar o reparar els cables i pals de llum que estiguin en desús o en mal estat. Això ha anunciat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, aquest divendres, en el decurs d'una visita a les Planes per conèixer de primera mà les actuacions que s'hi estan fent. Fortuny s'ha felicitat del compromís de la companyia elèctrica i ha assenyalat que aquest 'és un pas important' per al districte.

Aquest acord se suma a altres accions per millorar les línies elèctriques i telefòniques del districte com el soterrament de la línia aèria d'enllumenat públics dels carrers Molí i Miralluny (100.000 euros) i el soterrament del cablejat de Telefònica, que assumeix la companyia. Les Planes està sent objecte d'altres actuacions per dotar els barris del sector de nous espais socials.

Remodelació dels vestidors de l'Espai Pere Grau
S'ha efectuat una primera fase per adequar l'espai a les necessitats actuals de les entitats del barri: s'ha creat una nova sala polivalent; s'ha ampliat la zona de bar; s'ha guanyat espai de magatzem o consergeria i s'han adequat els accessos i els lavabos per a persones amb mobilitat reduïda (157.000 euros de la lliure disposició).

La segona fase completarà l'equipament interior dels banys, els vestidors i la cuina i ampliarà el magatzem (48.000 euros). La previsió és tenir enllestides les obres a finals d'estiu. El consell de barri destinarà 4.000 euros més per equipar la sala polivalent.

Restauració de la Font del Rabassalet
El projecte ha consistit en recuperar aquesta font de Can Cortés dins el Parc Natural de Collserola i facilitar-hi el seu accés. S'ha desbrossat i arranjat l'accés natural per a vianants des del carrer de la Magarola i l'antic accés des de Mestre Alfons i s'ha arranjat l'esplanada de davant de la font, entre d'altres accions (19.300 euros de la lliure disposició). En breu es completarà la segona fase.

Càmera de seguretat a Can Cortés
És un dels projectes que el consell de barri va acordar fer amb diners de lliure disposició del 2018 per reforçar la seguretat i la tranquil·litat dels veïns en aquella zona. És una càmera de lector de matrícules connectada amb la Policia Local que s'ha instal·lat a l'avinguda de Can Cortés, a tocar del restaurant Can Cortés (21.700 euros).

Parc de tirolines per a infants i joves de les Planes
El projecte més votat dels pressupostos participatius. S'ubicarà a la plaça de Colom (entre Molí i Miralluny), a tocar dels aparells gimnàstics i les taules de pícnic (80.000 euros). El projectes ja està redactat i està pendent de l'expropiació del terreny per aprovar-lo i poder-lo executar.


Carmela Fortuny

Fecsa com a empresa gran que és i que traballa a gran nivell... Estem veient que cal plantejar-li accions petites i concretes per fer passos importants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.