L'estudi Artec3, Premi Nacional a la Innovació a Itàlia

El Senat italià ha entregat al dissenyador d'il·luminació florestà Maurici Ginès el guardó


  • Comparteix:

Maurici Ginés, a la dreta, en la recepció del premi / Foto: Cedida

Maurici Ginés, a la dreta, en la recepció del premi / Foto: Cedida

El dissenyador d'il·luminació florestà Maurici Ginès, de l'estudi Artec3 ha rebut aquesta setmana de mans de la presidenta del Senat italià, Maria Elisabetta Alberti, el 'Premio Nazionale per l'Innovazione de Italia, Premio dei Premi', per la col·lecció miniaturitzada de projectors 'Palco Low Voltage', desenvolupada per la marca amb seu a Sant Cugat iGuzzini. El premi a la innovació tecnològica, que atorga l'Estat italià, és un prestigiós reconeixement per a empreses, organismes públics i professionals que ja han guanyat el guardó a la innovació de l'Associació per al Disseny Industrial (ADI).

En concret, el projecte guanyador és una col·lecció de projectors i perfiladors d'il·luminació arquitectònica per a interior. Maurici Ginés, fundador d'Artec3, ha explicat a Cugat.cat què és, actualment, el perfilador de llum més petit del mercat, amb uns 20 mil·límetres de diàmetre i quatre centímetres de llarg. Una innovació 'molt important' per il·luminar a museus i espais comercials i exposicions de petites peces d'art i joieria.

Per a Ginés i el seu estudi, premis com aquest 'refermen' la seva presència per ser 'referència'. Aquest producte dissenyat amb iGuzzini ja ha guanyat, a més d'aquest, diversos premis de disseny industrial, com el Delta de Oro 2018.

Artec3 Studio és un estudi internacional de disseny d'il·luminació independent, fundat el 1998 per Ginés i establert a Barcelona i a Mèxic, amb 25 treballadors.




Maurici Ginés

Per nosaltres aquests premis refermen la nostra presència. Som pioners en el disseny d'il·liminació a Espanya i treballem en el disseny de productes d'il·luminació i volem ser una referència. Hem dissenyat diferents productes, i aquest desenvolupat amb iGuzzini és el nostre producte estrella.

Maurici Ginés

Volíem portar la qualitat de la llum del teatre als espais d'arquitectura amb un tamany més reduït. El procés va començar el 2008 i l'any passat vam fer un perfilador de llum de 20 milímitres de diàmetre i quatre centímetres de llarg. Una miniaturització d'alta qualitat per treballar en el sector de galeria, joieria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.