Les mobilitzacions a Sant Cugat per la vaga feminista del 8-M

L'Ajuntament s'adhereix al manifest de la Federació de Municipis i a l'ACM en suport a les reivindicacions de la vaga feminista


Temes relacionats

Serveis mínims per a la vaga del 8-M a centres educatius, sanitaris i municipals de Sant Cugat ( 7/mar/19)

Com afecta la vaga d'aquest 8-M al transport públic ( 7/mar/19)

Vaga general i aturades, la crida dels sindicats aquest 8-M ( 6/mar/19)


  • Comparteix:

Detall del cartell / Foto: Comitè de Vaga de Sant Cugat

Detall del cartell / Foto: Comitè de Vaga de Sant Cugat

El comitè de vaga de Sant Cugat crida a la mobilització feminista a la ciutat aquest 8-M. L'Ajuntament, a més, s'ha adherit al manifest conjunt de la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per donar suport a la vaga feminista, i el llegirà a dos quarts de dotze a la plaça de la Vila.

10h: Piquets
La jornada arrenca a les deu del matí, quan es faran piquets informatius amb Cal Temerari com a punt de trobada per 'sumar gent a la vaga'. De fet, l'espai social de Cal Temerari estarà obert per descansar i menjar sense haver de consumir des de les nou del matí i fins les dues del migdia.

10h - 11:45: Taller per fer pancartes
Des de les deu del matí, a la plaça de l'U d'octubre tindrà lloc un taller per a infants per fer pancartes per a la manifestació.

11:30: Lectura del manifest
El consistori, de la seva banda, llegirà un manifest a dos quarts de dotze a la plaça de la Vila, que subratlla que 'des del món municipal' donen 'suport a les reivindicacions de la vaga feminista' i animen a la ciutadania 'a participar-hi'. El manifest defensa 'una societat igualitària, justa, rica, equilibrada, integradora i lliure de violències masclistes'. El text afegeix que els municipis adherits volen 'denunciar la bretxa salarial i la precarització laboral que pateixen les dones i reivindicar els seus drets econòmics i la dignificació dels treballs'.

12h: manifestació
A les dotze del migdia està convocada la manifestació a la plaça de Lluís Millet, davant de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), per anar fins a la plaça de l'U d'Octubre.

13:30: Final de la manifestació amb Kata Kitinga
A la plaça de l'U d'Octubre, el grup local de percussió Kata Kitinga tancarà el recorregut a dos quarts de dues del migdia. A les dues, l'organització proposa un dinar popular a la mateixa plaça.

17h: Cercavila per anar a Barcelona
Ja a la tarda, tindrà lloc una cercavila que arrenca a les cinc a la plaça d'Octavià per anar fins a la manifestació de Barcelona, que comença a dos quarts de set.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.