Multitudinària manifestació feminista a Sant Cugat

La protesta ha aplegat més de 2.000 persones


  • Comparteix:

El carrer de la Torre, ple per la vaga / Foto: Cugat.cat

El carrer de la Torre, ple per la vaga / Foto: Cugat.cat

Unes 2.250 persones, segons la Policia Local, s'han sumat a la manifestació feminista d'aquest divendres pels carrers de la ciutat. Les manifestants han cridat consignes contra el patriarcat i el masclisme en una marxa que ha arrencat a la plaça de Lluís Millet per acabar a la plaça de l'U d'Octubre, fent parada a la plaça de la Vila, davant de l'Ajuntament. El Comitè de Vaga ha alertat al manifest als principals perills que afronten les dones actualment i ha reclamat mesures urgents per revertir la desigualtat.

A l'aturada de la plaça de la Vila, però, l'accent ha estat més local, assenyalant problemàtiques que es produeixen, segons el comitè, a la ciutat. Tot i que el text que s'ha llegit admet que 'no està tot en mans dels municipis', sí que ha demanat al consistori que actui per promocionar l'educació, eliminar les desigualtats salarials en les empreses subcontractades, formar el personal municipal en temes de gènere i prohibir i sancionar la publicitat sexista.

El comitè ha posat l'accent també en l'habitatge, per evitar l'exclusió residencial dels col·lectius desafavorits i en l'urbanisme per reclamar espais 'més ben il·luminats' i segurs per a les dones. També haurien de ser espais sense risc els d'oci nocturn, on, segons el manifest, s'hauria d'actuar per millorar l'accés i la il·luminació. Tot plegat, per acabar amb la desigualtat, la violència i l'opressió que pateixen les dones i caminar cap a la 'igualtat'.

Una necessitat que compartien algunes de les manifestants que han parlat amb Cugat.cat, que han coincidit a remarcar la 'importància' de comprometre's per la igualtat i contra les 'injustícies'.




















Manifestants

Estem com estàvem anys enrere, ja hi anava fa anys i si no sortim al carrer no aconseguirem res. / Ser avui aquí és de les coses més importants que pots fer. / Sóc aquí perquè Sant Cugat necessita moltes reivindicacions. / Davant de les injustícies ens hem de moure.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.